Drim tim već izgleda zastrašujuće - Stef Kari i Ameri preletjeli Srbiju u Abu Dabiju

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država u test meču pred Olimpijske igre savladali Srbiju sa 105:79

14149 pregleda 5 komentar(a)
Entoni Dejvis zakucava pored Vasilija Micića, Foto: Reuters
Entoni Dejvis zakucava pored Vasilija Micića, Foto: Reuters

Do svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu ostalo je još devet dana, a drim-tim već obećava super zabavu na košarkaškom turniru...

Protiv Kanade i Australije možda je bilo i opuštanja, ali protiv Srbije - jednog od glavnih rivala na Igrama - košarkaši Sjedinjenih Američkih Država nisu se zaustavljali od početka do kraj, do konačnih 105:79 u test meču u Abu Dabiju.

Stef Kari je "sipao" kao u najboljim danima, Lebron Džejms na trenutke bio nezadrživ, Entoni Edvards pokazao zašto je najveća mlada NBA zvijezda, dok su Entoni Dejvis i Bem Adebajo dominirali u odbrani...

Srbija je igrala dobro na startu, bilo je i atraktivnih poteza od igrača Svetislava Pešića, ali su "Ameri" na krilima Karija (tokom prvih 20 minuta ubacio 18 poena) serijom 16:2 u finišu prve četvrtine najavili potop "orlova" (59:45).

Stiv Ker je i na ovom meču izašao sa majicom u čast Dejanu Milojeviću, a njegovi momci nastavili su sa sjajnom igrom i u nastavku, pa je prednost konstantno rasla - sve do konačnih plus 26.

Kari je na kraju utakmicu završio sa 24 poena (9-6 trojke), Adebajo je ubacio 17, a dvocifreni su bili još Edvards sa 16 i Džejms sa 11 poena.

Očekivano na drugoj strani najbolji je bio Nikola Jokić sa 16 poena, a pratili su ga Aleksa Avramović sa 14, Filip Petrušev sa 11 i Ognjen Dobrić sa 10 poena.

Za SAD ni na ovom meču nije nastupio Kevin Durent, dok Pešić nije računao na Bogdana Bogdanovića i Nikolu Milutinova.

Bonus video: