Ognjen Dobrić se vratio u Zvezdu na još tri godine

Nakon sedam godina u Crvenoj zvezdi te sezona u Virtusu, Ognjen Dobrić opet "crveno-bijeli"

4455 pregleda 5 komentar(a)
Novim ugovorom Dobrić će ispuniti deceniju igara u Zvezdi, Foto: KK Crvena zvezda
Novim ugovorom Dobrić će ispuniti deceniju igara u Zvezdi, Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je objavila na svom sajtu povratak u klub Ognjena Dobrića.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da se srpski reprezentativac Ognjen Dobrić vratio u naš klub s kojim je potpisao trogodišnji ugovor! Prošlu sezonu proveo je u Virtusu i Bolonje, iz koje stiže bez odštete, a prije toga je crveno-bijeli dres nosio sedam sezona te je brojnim titulama i igrama ostavio veliki trag u istoriji kluba", piše na sajtu Zvezde.

"Ognjen Dobrić do sada je u crveno-bijelom dresu odigrao 435 utakmica, a trenutno je na trećem mjestu vječne liste po broju odigranih utakmica. Postigao je 3.669 koševa, odigrao 165 evropskih duela, a ujedno je i jedan od najboljih strijelaca Crvene zvezde u evropskim utakmicama s postignutih 1.171 poen.

U dresu Crvene zvezde osvojio je čak 15 trofeja (4 ABA lige, šest prvenstava Srbije i četiri kupa, Superkup ABA lige), a proglašen je i najkorisnijim igračem srpske lige (2017), bio je MVP Kupa Radivoja Koraća (2023) i najkorisniji igrač finala ABA lige (2022).

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Mundobasketu u Manili.

Ognjen Dobrić rođen je 27. oktobra 1994. u Kninu, igra na poziciji beka i niskog krila, visok je točno dva metra. Karijeru je započeo u FMP-u 2013. godine, a od 2016. igrao je u kontinuitetu sedam sezona za crveno-bijele. Član je reprezentacije Srbije od 2019.

Nakon Nikole Kalinića, Ognjen je drugi povratnik u naše redove, pojačani smo i nakon dolazaka Milera Mekintakera, Dauma, Kenana i Plavšića. Nove ugovore tokom ili na kraju prethodne sezone potpisali su Teodosić, Lazić, Bolomboj, Gedraitis, a prvi profesionalni ugovor potpisao je Andrej Kostić.

"Šegi, dobrodošao u svoju kuću, u svoju Crvenu zvezdu!"

Prošle sezone Dobrić je za Virtus imao prosjek od 7,2 poena, 1,9 skokova, 0,9 asistencija i 0,6 ukradenih lopti po utakmici.

Bonus video: