Juniorke poražene od Srbije

Crna Gora izgubila 87:58

5955 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je sinoć od Srbije (87:58) u prijateljskom meču odigranom u Banji Koviljači u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Rumuniji od 2. do 11. avgusta.

Za Crnu Goru je to drugi poraz od Srbije, koja je slavila i u subotu - 84:54.

Naš tim je igrao bez Jelene Bulajić i Atine Radević, koje su tek završile obaveze u mladoj selekciji, te Sanje Akšam, koja se povrijedila, pa teško da je mogao parirati Srbiji, koja je u A diviziji. Crna Gora je na momente pokazala da ima potencijal, iako će nastupiti uskoro na šampionatu Evrope sa timom koji će gotovo kompletan i naredne godine imato pravo da nastupa u ovom godištu.

Srbija je otvorila meč serijom 15:2, dok je na kraju prve četvrtine bilo 27:9. Sa Dragićević i Popović kao glavnim adutima domaćin je djelovao veoma dominantno, tako da je cijelo vrijeme držao opipljivu prednost.

U našem timu Janja Dragišić postigla je 22, a dvocifrena je bila još Anđela Rondović (15), uz tri skoka i dvije ukradene lopte.

Ljube Andrić postigla je osam poena, uz pet skokova, Valetina Vrcan je dodala četiri, a u strijelce su se upisale još Anastasija Kasalica (3), Daria Mandić, Mila Mijušković i Mila Bajčeta (po 2).

Za Crnu Goru je ovo šesti poraz u pripremnom periodu, jer je prije dvomeča sa Srbijom po puta poražena u mečevima od Turske i Hrvatske. Srbija i Turska su selekcije iz A divizije, dok je Hrvatska igrala protiv naših juniorki generalku pred odlazak na Svjetsko prvenstvo, što jasno govori da je selekcija do 18 godina imala prilično jake provjere.

Bonus video: