Gordon Herbert novi trener košarkaša Bajerna

Herbert je potpisao ugovor do 2026. godine

3917 pregleda 0 komentar(a)
Herbert, Foto: FIBA
Herbert, Foto: FIBA

Selektor njemačke košarkaške reprezentacije, Kanađanin Gordon Herbert, novi je trener košarkaša Bajerna iz Minhena, potvrdio je njemački klub.

Bajern je na svom sajtu saopštio da je sa Herbertom (65), koji će predvoditi selekciju Njemačke na Olimpijskim igrama u Parizu, potpisao ugovor do 2026. godine.

Klub je naveo da se raduje saradnji, ali da neće komunicirati sa Herbertom do završetka Olimpijskih igara 11. avusta, jer do nove sezone u njemačkom prvenstvu, koja počinje krajem septembra, ima dovoljno vremena.

Herbert je naveo da je počastvovan što dolazi u jedan od najvećih i najorganizovanijih klubova u svijetu, ali da je trenutno potpuno fokusioniran na reprezentaciju Njemačke.

"Ovo su odlični igrači u reprezentaciji, koji su se potpuno obavezali ovom cilju zajedno sa mnom prije tri godine. Prije nego što počne novo poglavlje, moj fokus je isključivo na olimpijskom timu", kazao je Herbert za klupski sajt.

Predsjednik Bajerna Herbert Hajner je naveo da je kanadski stručnjak bio njihov prvi izbor za novog trenera i da su veoma srećni što su uspjeli da se dogovore sa njim.

"Sigurni smo da ćemo ostvariti naše ambiciozne ciljeve sa njim. Do tada, Gordonu Herbertu želimo fantastične rezultate sa nacionalnim timom u Parizu", rekao je Hajner.

Gordon Herbert, koji posjeduje i finski pasoš, na klupi reprezentacije Nemačke je od 2021. godine i sa njom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2023. godine, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Bonus video: