Sulajmon: Želim da budem dio kluba koji ima velike ambicije

"Ne radi se o meni već o imenu na prednjoj strani dresa. Šta god treba da nam pomogne da pobijedimo ja ću uraditi", poručio je Sulajmon po dolasku u Budućnost Voli

5551 pregleda 3 komentar(a)
Rašid Sulajmon, Foto: KK Budućnost Voli
Rašid Sulajmon, Foto: KK Budućnost Voli

Američki košarkaš, Rašid Sulajmon stigao je u Podgoricu i priključio se ekipi Budućnost Volija.

Sulajmon igra na poziciji beka, a u Podgoricu dolazi iz litvanskih Vulvsa.

"Slušao sam o Budućnosti ranije. Klub je pun istorije, uvijek se takmiči u vrhu Evrokupa i AdmiralBet ABA lige. Nakon razgovora sa trenerom, mogu reći da smo ostvarili odličnu saradnju kada smo prvi put pričali. Razgovarali smo još nekoliko puta prije moje odluke i mislim da je glavni razlog bio istorija kluba, kao i razgovor sa glavnim trenerom. Plan koji ima za mene, plan koji ima za ekipu, njegova ambicija, klupska ambicija. Ja želim da budem dio kluba koji ima velike ambicije i kompetitivnost da se takmiči za sve titule", rekao je Sulajmon za klupski sajt.

Igrao je na Univerzitetu Djuk i Univerzitetu Merilend, a evropsku karijeru je počeo u francuskom Dižonu. Potom je igrao za Metropolitan, a onda se vratio u Dižon sa kojim je osvojio Kup Francuske 2020. godine, kada je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira. U Francuskoj je nosio dres Burga, a nastupao je još za špansku Saragosu, turski Konjaspor i litvanske Vulvse. Jedan period je proveo u Kini.

"Pariz je sigurno teško poraziti. Kao i Španiju koja ima mnogo lijepih destinacija i mjesta. Osjećam kao da na svakom mestu gdje sam bio uzmem po mało lokalnog 'blaga' sa sobom. Dolazim iz Amerike, nisam mogao toliko da putujem i sada sam zbog igranja košarke dobio šansu da vidim i druge djelove svijeta. Nosim 'blaga' sa svakog mjesta i jedva čekam da pronađem to svoje 'blago' ovdje u Crnoj Gori."

Osim Sulajmona, u Budućnost su ovog ljeta stigli Đorđije Jovanović, Džuvan Morgan, Mateo Drežnjak i Judoka Azubike.

"Očekujem da dam sve od sebe u svakoj utakmici. Ne volim puno da pričam da ćemo uraditi određene stvari. Mislim da svi znaju da imamo veoma talentovan tim, imamo odličnog glavnog trenera. Očigledno je da imamo ambiciju i želje da osvajamo i od toga smo počeli od prvog dana priprema. Vjerujem da ukoliko radimo jako svakog dana i pokušamo da izgradimo hemiju, donesemo pozitivnost, da možemo da se takmičimo sa svima i da postignemo svaki cilj koji imamo."

Sulajmon je veliki takmičar, poručuje da će na svakom meču dati maksimum, kao i da navijači od njega mogu očekivati strast.

"Ja sam veliki takmičar. Neki ljudi kažu da teško podnosim poraze ali mrzim da gubim tako da pokušavam da dam sve od sebe svaku utakmicu. Poznat sam po postizanju poena, ali mislim da je jedan od najpotcjenjenijih djelova moje igre mogućnost dodavanja lopte. U napadu se osjećam kao da sam dinamična prijetnja, postižem poene sa loptom ili bez nje. U odbrani sam veoma raznovrstan u branjenju bekova, mogu čuvati pozicije 1, 2 i 3. Radim šta god treneru, timu i navijačima treba od mene. Kao što rekoh, ne radi se o meni već o imenu na prednjoj strani dresa. Šta god treba da nam pomogne da pobijedimo ja ću uraditi", poručio je Sulajmon.

Imao je i poruku za navijače.

"Hvala vam na dočeku. Pokušajte da dođete na svaku utakmicu da nas podržite. Potrudićemo se da napravimo odličan šou za vas i da vas učinimo ponosnim", poručio je Sulajmon.

Bonus video: