Ubjedljiva pobjeda nad Mozambikom, Crna Gora obezbijedila polufinale pretkvalifikacija za Mundobasket

Naša selekcija upisala još jednu ubjedljivu pobjedu - 74:52

16522 pregleda 176 reakcija 11 komentar(a)
Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: FIBA
Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: FIBA

Nakon pobjede protiv Novog Zelanda, ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore je upisala još jedan trijumf u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - ekipa Jelene Škerović je u 2. kolu turnira u Meksiku ubjedljivo savladala Mozambik (74:52) i plasirala se u polufinale.

Crna Gora u posljednjem kolu, u noći između četvrtka i petka (4:30) igra protiv Meksika, a pobjednik tog duela osvojiće prvo mjesto u grupi.

Mozambik je od starta pokazao da je fizički izuzetno spremna ekipa, a srpski trener Slavoljub Gorunović pokušao je da zonom 1-3-1 poremeti naš tim, tako da je Mozambik bio veoma agresivan, sa pritiskom po cijelom terenu. Ali, Crna Gora je dobro otvorila meč , a za razliku od rivala koji je imao dosta problema sa realizacijom penala, "crvene" su upravo sa slobodnih bacanja čuvale prednost. Nakon šest minuta Crna Gora je imala vođstvo 12:5, kada je Dragana Živković, nakon ukradene lopte Marije Leković, asistirala Kseniji Šćepanović. U samom finišu prve četvrtine prvo je dva penala pogodila Maja Bigović, a zatim je i Zorana Radonjić, nakon ukradene lopte Jovane Pašić, sa zvukom sirene donijela prvo dvocifreno vođstvo - 20:10.

Ipak, na startu druge dionice došlo je do problema u igri - nakon šest nerealizovanih napada, Mozambik je uspio da se serijom 9:0 potpuno vrati u meč i pokaže da se neće lako predati (20:19).

Ali, nakon toga je afrička selekcija stala, a Crna Gora zaigrala furiozno. U drugom dijelu druge četvrtine i u trećoj četvrtini naša selekcija je napravila seriju 31:0, povela 51:19 i sve riješila.

Uoči posljednjih 10 minuta Crna Gora je imala 26 poena prednosti (56:30), pa je stigla do još jedne pobjede.

Najefikasnija bila je Milica Jovanović sa 20 poena, uz šest skokova.

Ksenija Šćepanović je imala 12 poena, uz četiri skoka, Jovana Pašić devet poena, a Dragana Živković osam, uz pet asistencija i tri skoka.

Marija Leković je meč završila sa po osam poena i asistencija, te pet skokova, Bojana Kovačević sa sedam poena i šest uhvaćenih lopti, a Zorana Radonjić sa šest poena i tri asistencije.

Anastasija Drobnjak je imala dva poena i tri skoka, a Maja Bigović dva poena i sedam skokova.

Bonus video: