Škerović: Dobar meč, možemo da budemo zadovoljni; Pašić: Nastavićemo da se borimo

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala Mozambik (74:52) i plasirala se u polufinale pretkvalifikacionog turnira za Mundobasket

7389 pregleda 3 komentar(a)
Jelena Škerović na utakmici sa Mozambikom, Foto: FIBA
Jelena Škerović na utakmici sa Mozambikom, Foto: FIBA

Dva meča - dvije ubjedljive pobjede!

Nakon startnog trijumfa nad Novim Zelandom, ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Mozambik (74:52) u 2. kolu pretkvalifikacionog turnira za Mundobasket u Meksiku i obezbijedila plasman u polufinale.

Naša selekcija je vodila od početka utakmice, a onda je u drugoj i trećoj četvrtini napravila seriju 31:0, povela 51:19 i stigla do ubjedljive pobjede.

“Čestitam Mozambiku na dobroj utakmici. Takođe, želim kapitenu Mozambika brz oporavak od povrede. Zadovoljna sam kako smo igrali. Ovo je novo iskustvo za nas - prvi put smo igrali sa nekom afričkom ekipom. U uvodnom dijelu Mozambik je igrao snažno i brzo. Nakon toga smo igrali bolje u odbrani što nam je omogućilo mnogo kontri i lakih poena. Dobar meč za nas, možemo da budemo zadovoljni ostvarenim;", rekla je selektorka Jelena Škerović nakon utakmice.

Naša selekcija posljednji meč u grupi igra u noći između četvrtka i petka (4:30). Rival je Meksiko, a ko pobijedi, sa prvog mjesta će otići u polufinale.

"Smatram da smo uradile dobar posao. Bilo je nekih grešaka, ali sve je to sastavni dio košarke. Naš stručni štab utakmicu je pripremio na najbolji mogući način i maksimalno smo se potrudile da to ispoštujemo. To je ključ uspjeha. Srećne smo što smo u polufinalu i nastavićemo da se borimo, rekla je Jovana Pašić.

Bonus video: