Andrej Žakelj: Drago mi je da smo u Sloveniji, sve ide po planu

Budućnost Voli u Sloveniji nastavlja pripreme za predstojeću sezonu, a prvi kontrolni meč igra danas (17:30) protiv Cedevita-Olimpije

4757 pregleda 0 komentar(a)
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon početka priprema u Podgorici, košarkaši Budućnost Volija stigli su u Kranjsku Goru, gdje će trenirati do 28. avgusta.

Tokom boravka u Sloveniji, crnogorski šampion će odigrati i kontrolne utakmice, a prva je danas (17:30) protiv šampiona Slovenije - Cedevita-Olimpije. Nakon toga slijede mečevi sa Dubaijem i Krkom.

"Drago mi je što smo se malo makli iz vrućine, pogotovo da bi se novi momci uklopili, da budemo više zajedno i to je glavna stvar ovih priprema. Drago mi je što smo u Sloveniji, blizu moje kuće. Ovaj vazduh i priroda nam odgovaraju, momci su super, sve ide po planu. Nadam se da će ovakvo vrijeme ostati do kraja našeg boravka ovdje", rekao je trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Žakelj je rođen u Postojni, pa je ovo bila idealna prilika da preporuči ljudima iz Crne Gore da posjete Sloveniju.

"Preporučio bih Postojnsku jamu, koja je prelijepa. Ali, ima i drugih mjesta u Sloveniji, pogotovo planine, koje volim. Tu je i more, ima par gradova koji su prelijepi. U nekim segmentima i sa nekim lokacijama smo slični sa Crnom Gorom. Crna Gora ima prelijepe planine i more. Kao što su meni predložili kad sam došao u Crnu Goru, šta da vidim, tako bih ja slično predložio i ljudima koji dođu ovdje - planine, more... Možemo i da se opustimo uz neko dobro vino, tako da ima različitih mjesta i različitih načina za uživanje", poručio je Žakelj.

Komentarisao je rezultate slovenačkog sporta.

"Ne bih rekao da je uspon. Mislim da smo već jedno vrijeme, pogotovo u individualnim sportovima, na visokom nivou. Digli smo se malo u rukometu i odbojci, mislim da je to sve do sistema. Sistem rada u klubovima i savezima je zajednički, mogu zajedno da razvijaju igrače na pravi način. Normalno, tu treba i strpljenja. Mislim da u imamo mješavinu rada i balkanskog karaktera i to je ključni dodatak. Jedan skup sistema i karaktera koji mora na duži period da donese rezultat", zaključio je Žakelj.

Bonus video: