Kraj sna o nastavku borbi za Mundobasket: Južna Koreja prejaka za košarkašice Crne Gore

Djevojke Jelene Škerović pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo završile u polufinalu nakon poraza od Južne Koreje (88:68)

22450 pregleda 82 reakcija 26 komentar(a)
Nakon tri pobjede prvi poraz i oproštaj: Zorana Radonjić na meču sa Južnom Korejom, Foto: FIBA
Nakon tri pobjede prvi poraz i oproštaj: Zorana Radonjić na meču sa Južnom Korejom, Foto: FIBA

Zbog čega Južna Koreja nije preskočila nijedan Mundobasket još od daleke 1964. crnogorske košarkašice shvatile su u Meksiko Sitiju i tako prekinule san o nastavku borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Naš nacionalni tim nije imao mnogo šansi protiv azijske selekcije, pa je prvi nastup u istoriji u pretkvalifikacijama za planetarni šampionat završio u polufinalu - večeras u dvorani "Huan de la Barera" poražen je sa 88:68 od Južne Koreje.

Poenima Marije Leković naše dame su povele 7:5 i nakon toga stale - Korejke su najprije otišle na 12:7, da bi do kraja prve četvrtine imale i plus 12 (25:13).

Selekcija sa Dalekog istoka sa još boljom igrom nastavila je u drugom dijelu, imala je sjajne procente šuta, pa je nakon 15 minuta otišla na plus 20 (41:21) kada su Sohi Li i Jihjun Park pogodile četvrtu odnosno petu trojku Koreje do tada.

S druge strane, šut van linije 6,75 izabranica Jelene Šekorović u tom trenutku bio je bio 9-1.

Pokušavale su Maja Bigović i Anastasije Drobnjak vezanim poenima da vrate Crnu Goru, ali Koreja je uvijek imala odgovor i na odmor je otišla sa ogromnih 52:31.

Slično je bilo i do kraja utakmice - Milica Jovanović i drugarice s vremena na vrijeme uspjeli bi da veliki zaostatak (Koreja najviše imala plus 26) spuste ispod 20, ali su njihove rivalke pogađale i "lude" trojke, pa nije bilo ni najmanjih šansi i da se razmišlja o preokretu.

Najefikasnija i našoj selekciji bila je Marija Leković sa 17 poena, dok su po 11 ubacile Maja Bigović (imala i 10 skokova), Anastasija Drobnjak i Milica Jovanović.

Na drugoj strani, 23 poena ubacila je Sohi Li (5-5 trojke), a tri manje Liseul Kang.

San je završen, ali turnir u Meksiku i prije svega sve tri pobjede u grupnoj fazi ostaju lijepo iskustvo sa prvog nastupa u bitkama za Mundobasket.

Bonus video: