Jelena Škerović: Dobar turnir i veliko iskustvo za nas - radujemo se narednim ciljevima

"Ponosna sam na naš tim, jer smo pokazale da možemo da igramo protiv veoma dobrih timova, ali je jasno da moramo još mnogo da napredujemo", kaže Dragana Živković

14133 pregleda 63 reakcija 7 komentar(a)
Jelena Škerović pred meč sa Južnom Korejom, Foto: FIBA
Jelena Škerović pred meč sa Južnom Korejom, Foto: FIBA

Nastavak borbi za Mundosket možda i nije bio realan, ali je turnir u Meksiko Sitiju pokazao da su crnogorske košarkašice zaslužile poziv u pretkvalifikacije...

Tri pobjede u grupi, pa poraz u polufinalu od Južne Koreje, redovnog učesnika svjetskih prvenstava.

"Idemo dalje - ovo je bio dobar turnir za nas i veliko iskustvo nakon što smo osjetile drugačiji stil košarke i igrale mečeva sa jakim reprezentacija... Radujemo se narednim ciljevima koji su ispred nas", poručila je selektorka Jelena Škerović na presu nakon poraza od azijske selekcije.

Milica Jovanović i drugarice do polufinala su stigle pobjedama nad Novim Zelandom, Mozambikom i domaćim Meksikom, ali protiv selekcije koja 60 godina nije preskočila nijedan Mundobasket nisu imale ni najmanju šansu (88:66).

"Čestitam Južnoj Koreji na prolasku, odigrala je odličnu utakmicu... Polufinale je riješeno u drugoj četvrtini, jednostavno nismo uspjele da se naviknemo na njihov stil igre. Imale smo dosta problema u komunikaciji u odbrani i dozvolile smo rivalu mnogo otvorenih šuteva za tri poena", istakla je crnogorksa selektorkka.

Pokušava je Crna Gora u nastavku, ali Koreja je uvijek imala odgovor...

"Nakon loše druge četvrtine bilo je teško da se vratimo jer je Koreja veoma iskusna ekipa. Nismo ispoštovale određeni dogovor, bila je očigledna i razlika u fizičkom smislu", objasnila je Jelena Škerović.

Uskoro Crnu Goru očekuju nove akcije i bitke za plasmana osmi Eurobasket zaredom.

"U novembru i februaru igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i vjerujemo da ćemo izboriti plasman na završni turnir. Meksiko Siti je bio veliko iskustvo za naš tim za ono što nas očekuje u narednom periodu", zaključila je selektorka.

Dragana Živković smatra da ovaj tim može još da raste...

"Nismo imale odgovor na napad Južne Koreje, posebno na njihove šutere. Međutim, veoma sam ponosna na naš tim, jer smo pokazale da možemo da igramo protiv veoma dobrih timova, ali je jasno da moramo još mnogo da napredujemo", riječi su crnogorskog beka.

Bonus video: