Nikola Vučević: Najljepše je igrati za svoju zemlju

Crnogorski i centar Čikago Bulsa najavio da će biti na raspolaganju za sve buduće akcije crnogorske košarkaške selekcije, ali i da želi još četiri godine NBA karijere

10688 pregleda 18 komentar(a)
Vučevića ispunjava ponosom igranje za svoju zemlju, Foto: FIBA
Vučevića ispunjava ponosom igranje za svoju zemlju, Foto: FIBA

Crnogorski i centar Čikago Bulsa, Nikola Vučević, imao je čast da bude u društvu nekadašnjih i današnjih košarkaških ikona na oproštaju Gorana Dragića u Ljubljani.

U revijalnoj utakmici igrale su ekipa Gorana Dragića - "Tim Gogi" i ekipa Luke Dončića - "Tim Luka". Pobijedio je "Tim Gogi", u kojem je igrao Vučević sa 106:86.

Vučević je tokom boravka u Ljubljani bio na meti brojnih novinara, objavljeni su opširni intervjui sa našim asom.

"Najljepše je kada se igra za svoju zemlju, ali je i tačno da se to nekada ne može uskladiti. Iskreno se nadam da ću igrati na Evropskom prvenstvu za Crnu Goru i potom opet na Svjetskom prvenstvu. U kvalifkacijama za Olimpijske igre, nije bilo realno da prođemo uz sve te velike probleme koje smo imali u sastavu selekcije", objasnio je Vučević, u opširnom itevjuu za meridiansport.rs.

Posebno upečatljivo po njega bio je Mundobasket.

"Bio sam sav ispunjen ponosom kada mi je u Americi prišao Stiv Ker i čestitao na sjajnoj igri Crne Gore protiv njegove selekcije SAD. No, promašili smo neke trojke, a oni imaju izuzetan kvalitet i baš dugu klupu", prisjeća se Vučević.

On se osvrnuo i na klupsku karijeru.

"Prethdona sezona je dobro počela po Čikago, ali nas je potom izbacila iz ritma povreda Lonzo Bola. Nevjerovatan je bio njegov uticaj na ekipu, da ubrzamo. A igra se promijenila, mnogio je brže i ja se prilagođavam, radim puno na treninzima kako bih se i ja prilagodio novim zahtjevima. Jako puno šutiram trojke. Imam još dvije godien ugovora u Čikagu, ali želja mi je da potom odigram još dvije NBA sezone", naglasio je Vučević i dodao:

"Sada mi i sinovi dolaze na treninge, utakmice. Motiviše me to i naravno da želim da zapamte nivo do kojeg im je u sportu i košarci stigao otac", zaključio je Vučević.

Bonus video: