Azubuike: Trudio sam se da učim od Gobera, biće zabavna sezona u dresu Budućnosti

Upoznajte novog centra Budućnost Volija

6958 pregleda 2 komentar(a)
Azubuike, Foto: KK Budućnost Voli
Azubuike, Foto: KK Budućnost Voli

Svojevremeno je bio najbolji defanzivac NCAA lige, kasnije je igrao za NBA timova Jutu i Finiks, a priliku da se predstavi Evropi imaće u dresu Budućnost Volija.

Judoka Azubuike je jedno od zvučnih pojačanja crnogorskog košarkaškog prvaka, nedavno je stigao u Podgoricu, a najavljuje uzbudljivu sezonu u plavom dresu.

"Šta mogu navijači da očekuju od mene? Igrača sa velikom energijom, nekoga ko će igrati sa mnogo entuzijazma... Biće zabavno", poručio je momak koji je rođen u Nigeriji, a koji se kao dječak preselio u Sjedinjene Američke Države.

Azubuike je završio je srednju školu Piter Haus iz Džeksonvila, nakon čega se preselio na Univerzitet Kanzas, gdje se profilisao u sjajnog defanzivnog igrača.

"Taj koledž ima sjajnu podršku za igrače, to su slike kojih se najbolje sjećam iz Kanzasa", dodao je novi centar Budućnosti.

Kao najbolji igrač NCAA lige i kao 27. pik stigao je u NBA ligu - u Jutu Džez, gdje je mogao da radi pored jednog od najboljih defanzivaca planete Rudija Gobera.

"On je zaista odbrambeno veoma dobar, ide na svaki šut. Gledao sam ga svakog dana i pokušavao da učim od njega - bilo je to dobro iskustvo, sigurno", naglasio je Azubuike.

Uslijedila je selidba u Finiks, gdje je trenirao sa Kevinom Durentom, Devinom Bukerom i ostalim majstorima Sansa...

"To su momci koji vole da igraju košarku, koji se ne takmiče samo na utakmicama, već i na trenizima", istakao je.

Na početku karijere, iz vremena u Džeksonvilu, imao je priliku i da igra protiv Džoela Embida, momka koji je prije dvije sezone odnio MVP titulu u NBA ligi.

"Da, igrao sam protiv njega, bio je veoma talentovan, vidjelo se odmah da ima veliki potencijal", zaključio je Azubuike.

Novu sezonu Azubuike i Budućnost otvoriće za dvadesetak dana kada kreće AdmiralBet ABA liga.

Bonus video: