Kako je dobro vidjeti te opet - Draženov hologram se pojavio u Zagrebu i rasplakao Arenu

Emotivno veče povodom 60 godina od rođenja Dražena Petrovića, košarkaškog Mocarta

10093 pregleda 15 komentar(a)
Draženov hologram u Areni, Foto: Printscreen YouTube/Sport Klub
Draženov hologram u Areni, Foto: Printscreen YouTube/Sport Klub

Život leti, kapetane - kaže pjesma posvećena neponovljivom košarkaškom Mocartu, legendi koja bi uskoro da nije bilo tog tužnog 7. juna 1993. napunila 60 godina.

Nešto više od 30 godina veliki Dražen Petrović više nije sa nama, ali sve ono što je do svoje 28. ponudio košarci i sportu uopšte prepričavaće generacije...

Uspomenu na "malog iz Šibenika" čuvaju i u njegovoj Hrvatskoj, pa su prethodne noći u Zagrebu na memorijalnoj utakmici za Dražena pojavile nekadašnje i sadašnje hrvatske, evropske i svjetske zvijezde...

Oko 16.500 gledalaca u "Areni" osim utakmice između Tima Dražen i Hrvatske (110:107) moglo da je se prisjeti velike Petrovićeve karijere kroz kratke filmove i putu koji je krenuo u rodnom Šibeniku, a nastavljen je preko Cibone, madridskog Reala, Portlanda do Nju Džersija.

Posebno mjesto dobili su trenuci sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine kada je Hrvatska igrala finale za najjačim američkim drim-timom ikada.

Cijelo veče bilo je emotivno, ali poseban trenutak desio se kada su na parket izašli Draženovi saigrači sa Igara u Barseloni - Aramis Naglić, Dino Rađa, Alan Gregov, Stojko Vranković, Žan Tabak, Franjo Arapović, Vladan Alanović, Toni Kukoč i Danko Cvjetičanin.

Nakon toga uz pomoć vještačke inteligencije virtualne se "pojavio" i Dražen Petrović - u crvenom dresu i sa loptom naravno... Pozdravio je svoje publiku, svije nekadašnje saigrače - i vratio se u legendu.

Mnogi od njegovih saigrača, ali i na tribinima, u tom trenutku nisu mogli da sakriju suze, a u "Areni" je tada odjeknula dobro poznata pjesma "Kako je dobro vidjeti te opet".

Bonus video: