Mornar počeo pripreme, Pavićević: Moramo da budemo strpljivi, vrijeme je bitan faktor

Barani u ponedjeljak počeli pripreme. Prvu utakmicu u AdmiralBet ABA ligi Mornar igra 21. septembra protiv Budućnost Volija

7457 pregleda 5 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Mihailo Pavićević, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Krajem juna i početkom jula Mornar je ozvaničio dolazak Lovra Runjića i Brendena Dženkinsa, a onda je, sve do juče, u Baru bilo prilično mirno.

A juče, desetak dana prije početka AdmiralBet ABA lige, crnogorski predstavnik u regionalnom takmičenju je predstavio još šest novih igrača i zvanično počeo pripreme za novu sezonu.

U Bar su stigli Trevis Ivi, Džamari Smit, Džejden Bedijako, Ilija Đoković, Aleksa Ćubić i Lovro Buljević. Na početku priprema ih je pozdravio trener, Mihailo Pavićević, koji je poručio da je dosta objektivnih razloga zašto Mornar kasno počinje sa pripremama.

"Da ne govorim o razlozima našeg kasnog početka, dosta je objektivnih razloga koji su iza nas. Najbitnija stvar za klub i grad, ali i za Crnu Goru je da klub sa lijepom košarkaškom tradicijom nastavlja da radi. Da reklamira, ne samo klub, nego i grad i državu. Zbog toga smo svi srećni. Znam da su navijači bili uz nas, kao i ljubitelji košarke. Glavno je da smo se okupili. Radili smo na formiranju tima - gotovo sve igrače smo ranije potpisali, ali nismo izlazili u javnost. To je dalo za pravo raznim spekulacijama, ali neću da gubim vrijeme govoreći o tome", rekao je na početku priprema trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Trener Barana je svjestan da ekipa kasni sa pripremama.

"Činjenica je nesporna da kasnimo sa početkom priprema. Prvu utakmicu u AdmiralBet ABA ligi igramo 21. septembra, tako da imamo nikad kraće pripreme. Rekao sam i igračima da smo u zaostatku što se tiče vremena. Da moramo da budemo fokusirani na treninzima, da radimo maksimalno, jer je u pitanju novi tim", kazao je Pavićević.

Mornar je uoči sezone promijenio kompletnu ekipu.

"Ovo je grupa momaka koja prvi put igra zajedno. Nismo jedini tim koji je promijenio sve igrače - to je uradio i Partizan sa velikim Željkom Obradovićem. Nemojte misliti da ja sebe upoređujem sa Željkom. Na meni je da ukomponujem tim, da vidim ko šta može. Za mene neki igrači nisu nepoznanica, a neki jesu. Sada treba sve to uklopiti, da vidimo kako možemo najbolje da funkcionišemo. U košarci nema čuda, vrijeme je bitan faktor. Trebaće vremena da se uigramo, moramo da budemo strpljivi. Biće teških trenutaka, ali sam u životu navikao na teške trenutke i njih se ne plašim", poručio je Pavićević.

Objasnio je da se planski odlučio na ovakav sastav.

"Mi smo to planski uradili, da unesemo novu energiju. Posljednje dvije godine smo imali problema u izboru igrača, naročito prethodne sezone. Jedva smo uspjeli da zadržimo abaligaški status prethodne sezone. Ove sezone smo podvukli crtu - krenuli sa novim, mlađim snagama i vidjećemo kako će to izgledati. Igračima sam rekao - svaki poraz je moj, svaka pobjeda je njihova. Pa ćemo da vidimo dokle ćemo dogurati", dodao je trener Mornara.

Pavićević se na početku priprema zahvalio ljudima, koji su pomogli klubu.

"Zahvaljujem se svim ljudima koji su nam izašli u susret, koji su nas podržali - i moralno i finansijski. Prije svega, zahvalnost dugujemo našem gradu, Skupštini opštine, sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičevićem, koji se trude da klub održe na ovom nivou. Mislim da ovaj grad to zaslužuje, jer ovaj klub treba da živi. Svi smo mi veći od njega. Nezavisno da li ću ja biti tu, brat ili bilo ko, ovaj klub zaslužuje da živi i da priređuje košarkaške spektakle na koje smo navikli naše navijače. I ove godine će imati priliku da vide najjače ekipe iz regiona", zaključio je Mihailo Pavićević.

Mornar prvu utakmicu u AdmiralBet ABA ligi igra 21. septembra u "Topolici" protiv Budućnost Volija.

Bonus video: