Vučević: Ostaje žal zbog Pariza; Los Anđeles? Ako može Đoković, mogu i ja

"Da smo bili kompletni mislim da bismo imali veoma dobru šansu da prođemo... Nedostajali su nam iskusniji igrači koji su već igrali velike utakmice i u Letoniju smo otišli dosta mladi i neiskusni, a ima i naše krivice jer smo mogli da koš-razliku imamo bolju"

5718 pregleda 5 komentar(a)
Vučević tokom olimpijskih kvalifikacija, Foto: FIBA
Vučević tokom olimpijskih kvalifikacija, Foto: FIBA

Njegova 14. sezona u NBA ligi polako se bliži, iza sebe ima mnogo nezaboravnih utakmica, postavljenih rekorda, dva Ol-stara, ali ono za čim žali u karijeri jeste što sa Crnom Gorom nije zaigrao na Olimpijskim igrama.

Crnogorski košarkaš i centar Čikago Bulsa Nikola Vučević još jednom se osvrnuo na kvalifikacije za Igre u Parizu, preko kojih je naša selekcija mogla do istorijskog uspjeha, ali poslije kojih je osjećaj da je sve možda moglo da bude drugačije.

"Da smo bili kompletni mislim da bismo imali veoma dobru šansu da prođemo... Nedostajali su nam iskusniji igrači koji su već igrali velike utakmice i u Letoniju smo otišli dosta mladi i neiskusni, a ima i naše krivice jer smo mogli da koš-razliku imamo bolju", ispričao je Vučević u podkastu "Jao Mile".

Do šanse da se bori za Olimpijske igre momci Boška Radovića su stigli sjajnim izdanjima na posljednjem Mundobasketu.

"Nadao sam da ćemo proći u polufinale olimpijskih kvalifikacija, a onda nikada ne znate šta nosi jedna utakmica... Svakako za nas je velika stvar i da smo imali takve kvalifikacije", dodao je crnogorski centar.

Ipak...

"Ostaje žal, Olimpijske igre su san svakog sportiste".

Sljedeće Igra održaće se u zemlji u kojoj Vučević igra još od srednje škole - u Sjedinjenim Američkim Državama i Los Anđelesu 2028. Postoji li šansa da Vučević san ostvari tada?

"Za četiri godine... Pa, ako može Novak Đoković - mogu i ja. On će imati 41 godinu, ja 37", našalio se naš as i dodao.

"Ima dosta vremena do narednih Igara, vidjećemo ako se kvalifikujemo za još jedno Svjetsko prvenstvo, pa njega dobro odigramo - ko zna..."

Nikola Vučević
foto: FIBA

Prokomentarisao je i pobjedu Kameruna nad Brazilom, zbog koje je Crna Gora ispala sa predolimpijskog turnira u Rigi, te dvije selekcije prošle dalje, a nakon svega se selektor južnoameričke selekcije Aleksandar Petrović izvinio našoj reprezentaciji.

"Svi igrači Brazila su odigrali kako treba, nije tu bilo nekog popuštanja, već je Kamerun stvarno odigrao odlično, njegovi igrači su pogađali šuteve... Nije to baš loša ekipa kao što se misli, ima nekoliko baš dobrih igrača", rekao je Vučević.

Bonus video: