"Plavo-bijeli" neće da potcijene mladu ekipu Mornara na startu lige

Košarkaši Budućnost Volija počinju novu sezonu u Baru, u duelu s Mornarom u 1. kolu AdmiralBet ABA lige sjutra u "Topolici" od 20 sati

2630 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj ima respektabilan sastav, iza kojeg su brojne provjere, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Žakelj ima respektabilan sastav, iza kojeg su brojne provjere, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnost Volija počinju novu sezonu u Baru, u duelu s Mornarom u 1. kolu AdmiralBet ABA lige sjutra u "Topolici" od 20 sati.

"Žrijeb ABA lige odredio je da prvi meč odigramo protiv rivala s kojim smo godinama vodili najveći crnogorski derbi. Naš tim ulazi u novu sezonu s mnogo elana, pozitivne energije i velikom željom za dokazivanjem. Međutim, naučeni iskustvom iz prethodne sezone, a naročito evropskih izazova i nastupa u Evrokupu, ulazimo i s dozom opreza", saopštili su iz tabora "plavo-bijelih".

Uprava "plavo-bijelih", predvođena trenerom Andrejem Žakeljem, već je krajem prošle sezone postavila temelje za ovu. Tim je pažljivo sastavljan, dok su ključni igrači iz prošle sezone bili prioritet u razgovorima. Klub je jasno definisao viziju, koja uključuje i njihovo mjesto u novoj sezoni.

Tako su dogovoreni nastavci saradnje sa Jogi Ferelom, Mekinli Rajtom, Flečerom Megijem i Kenanom Kamenjašem - igračima koji su prošle godine bili stub tima, a sada će igrati ključnu ulogu u Žakeljevim planovima za buduće uspjehe.

Odluka kluba da ulaže ne samo u budućnost tima, već i crnogorske košarke, vidi se kroz potpisivanje ugovora sa talentovanim reprezentativcem Đorđem Jovanovićem. Nakon dvije sezone u razvojnoj NBA ligi, Jovanović je spreman da se predstavi crnogorskoj publici u najboljem svjetlu.

Redove su pojačali Rašid Sulajmon, Džuvan Morgan, Matea Drežnjak, te centar Judoke Azubuki.

Sa potpuno formiranim rosterom, ekipa je odradila pripreme i odirala dva turnira, bile su i dvije provjere u Podgorici.

U Budućnosti su svjesni d asu apsolutni favoriti u prvopj utakmici u Baru,

"Mornar nam je donedavno bio i najveći rival u Crnoj Gori, ali i tim koji, nažalost, prolazi kroz težak period. Ekipa koja je dva puta igrala polufinale ABA lige i koja je nedavno igrala TOP 16 fazu Evrokupa ne bi smjela ni trebala da se nađe u poziciji u kojoj se trenutno nalazi. Nadamo se da će čelni ljudi barskog kluba naći način da prevaziđu sve prepreke, jer nam je takav rival potreban u "našem dvorištu", smatraju u Budućnosti.

Pred 19. utakmicu Mornara i Budućnsoti, kub iz Podgorice u regionalnoj ligi slavio 15 puta, a sva tri poraza doživio je u "Topolici". Skor u utakmicama u "Topoici" je 6:3, u korist Budućnosti

Bonus video: