Tivat će ove sezone biti grad košarke

NLB ABA2 liga počinje u utorak - na startu takmičenja Teodo u Skoplju igra protiv MZT-a (18)

2259 pregleda 24 reakcija 1 komentar(a)
Ekipa Teoda, Foto: KK Teodo
Ekipa Teoda, Foto: KK Teodo

Drugi put u istoriji, a prvi nakon sezone 2017/2018, košarkaši Teoda će igrati u NLB ABA2 ligi. Nakon osvojenog trećeg mjesta u regularnom dijelu crnogorskog šampionata prethodne sezone, ekipa iz Tivta je za učešće u regionalnom takmičenju dobila specijalnu pozivnicu koja se plaćala, a koja je uručena još Rabotničkom, Bosni i Vršcu.

Kada je bilo jasno da će se u Tivtu igrati NLB ABA2 liga, uprava kluba krenula je u formiranje tima i sačuvala okosnicu iz prethodne sezone. Tako su ugovore sa Teodom produžili trener Dušan Dubljević, te igrači Petar Kusovac, Uroš Ilić, Nikola Tadić, Elvis Čekić, Miloš Krivokapić, Vladan Kaluđerović, Filip Bakić i Nikola Tončić.

Kada je riječ o pojačanjima stigli su Miloš Popović, Viktor Vujisić, Brendon Hil, Nemanja Vranješ, Aron Markus Evans i Danilo Ivanović koji se povrijedio tokom priprema.

- Okupili smo se 19. avgusta u Podgorici, u hotelu ‘Voco’, gdje smo imali fenomenalne uslove za rad. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica, a sve osim povrede Ivanovića je bilo više nego korektno. Uprava kluba je odradila odličan posao sa pojačanjima. Popović je već ranije bio u Teodu, on će nam biti nosilac igre na poziciji pet, a ima iskustvo igranja u ABA2 ligi. Vujisić i Hil su takođe pokazali da će biti odlična pojačanja. Doveli smo jednog od najboljih šutera ABA lige, Vranješa, a prije nekoliko dana je stigao Evans. Uz najboljeg trenera lige, Dubljevića, mislim da nećemo biti lak plijen nijednom protivniku - kazao je za “Vijesti” kapiten Teoda Petar Kusovac.

Kusovac
Kusovacfoto: KK Teodo

Od ove sezone NLB ABA2 liga se igra u drugačijem formatu. Konačno nema “balona”, igra se kod kuće i na strani, a 16 timova je raspoređeno u četiri grupe - A, B, C i D. Teodo je u grupi A, a tu su jedan od favorita za titulu, MZT, te Helios i Cedevita Junior. Ekipa Dušana Dubljevića u utorak (18) na startu takmičenja igra u Skoplju protiv MZT-a.

- MZT je jedan od favorita za ulazak u AdmiralBet ABA ligu. Doveli su odlične strance, a tu su i makedonski reprezentativci. Helios je uvijek u vrhu lige, a Cedevita Junior, pravi ozbiljan projekat sa trenerom Dinom Repešom. Sve su to ozbiljne ekipe - smatra Kusovac.

Po dvije ekipe iz svake grupe prolaze u narednu fazu, gdje se formiraju grupe E i F. Iz ove dvije grupe će po dva tima obezbijediti plasman u polufinale, koje se, kao i finale, igra na dvije pobjede.

- Mnogo je ljepše što će se ove godine igrati kod kuće i na strani i što nema više ‘balona’. Tivat će biti grad košarke ove sezone i nadam se da ćemo ga predstaviti u što boljem svjetlu. Bilo bi čudo da budemo među prve dvije ekipe i da se plasiramo u drugi krug, a čuda su moguća u sportu - ističe Kusovac.

Crnogorska liga startuje 3. oktobra, a Teodo je na startu domaćin Lovćenu.

- Prioritet nam je crnogorska liga, koja će ove sezone biti izuzetno kvalitetna. Cilj nam je da ponovo budemo među tri ekipe i da Teodo bude stabilan abaligaš. Ubijeđen sam da ćemo to i ostvariti - zaključio je Kusovac.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: