Žakelj: Četvrtina za buđenje; Pavićević: Jedan od najsrećnijih trenutaka

Reakcije nakon crnogorskog derbija Mornar - Budućnost (51:98) na startu AdmiralBet ABA lige

2330 pregleda 0 komentar(a)
Pozdrav Pavićevića i Žakelja, Foto: KK Mornar/Mediapro
Pozdrav Pavićevića i Žakelja, Foto: KK Mornar/Mediapro

Budućnost Voli bila je prejaka za Mornar Barsko Zlato (98:51) na startu nove sezone regionalnog takmičenja.

Ovako nešto se i očekivalo - možda ne baš trijumf od 47 koševa razlike, što je najveća razlika u crnogorskom derbiju, među najvećima uopšte u ABA ligi - imajući u vidu da su Barani tek kompletirali tim, da su prilično kasnili sa pripremama, da će morati da se uigravaju u hodu...

Baš o tim (riješenim) problemima pričao je trener Mornara Mihailo Pavićević nakon meča.

"Ovo je jedan od srećnijih trenutaka moje trenerske karijere. Teško je riječima opisati šta prolazimo kao klub u ovoj godini, učinjeni su nadljudski napori da Mornar nastavi takmičenje u ABA ligi i da postoji. Zbog toga sam neizmjerno srećan. Hvala prije svega Opštini Bar i predsjedniku Raičeviću, koji je neizmjerno pomagao klub, isto tako i biznismenima iz Bara i Podgorice, jer su priskočili u pomoć. Zahvaljujem im se u ime kompletnog kluba", kazao je Pavićević.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj bio je, podrazumijeva se, zadovoljan pobjedom.

"Čestitke momcima. Prva utakmica je uvijek teška protiv bilo koga da igraš. Bila nam je potrebna 1. četvrtina da se probudimo, da se opustimo i zaigramo kako bi trebalo. Odlično smo trčali, kontrolisali skok, a momci su prikazali pristup koji me raduje. Nisu odustajali do kraja, bez obzira na rezultat, što tražim od njih. Čestitam i Mornaru na dobrom otporu na početku, igrao je dobro dok je imao snage", kazao je slovenački trener.

Barane čeka serija teških mečeva, gostovanje Crvenoj zvezdi, domaći meč sa Cedevitom, pa gostovanje Megi...

"Dok je bilo snage odigrali smo 1. četvrtinu na zavidnom nivou, da je čak i mene iznenadilo, ali je poslije toga Budućnost nametnula ritam koji nismo mogli da pratimo. Neiskusno smo ušli u taj ritam i pomogli protivniku da nas još lakše dobije. Imamo jako težak raspored, igramo sa tri od četiri najbolje ekipe u ligi i ne očekujem bilo kakva čuda, već da to vrijeme iskoristimo za trening, uigravanje i spremimo se za utakmice koje nam život znače. Ali, ponavljam da sam presrećan što su se i večeras vrata 'Topolice' otvorila i što će naši navijači i ove sezone imati priliku da gledaju najkvalitetnije ekipe iz regiona", zaključio je Pavićević.

Bonus video: