Istorija u AdmiralBet ABA ligi, Dubai savladao Zvezdu

Dubai slavio 86:84

5955 pregleda 96 reakcija 10 komentar(a)
Nejt Mejson, Foto: KK DUbai
Nejt Mejson, Foto: KK DUbai

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su danas na gostujućem terenu od Dubaija 86:84 (16:28, 25:22, 22:16, 21:20), u utakmici prvog kola AdmiralBet ABA lige.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Nikola Kalinić sa 16 poena uz pet skokova, Ajzeja Kenan postigao je 13 poena, a Luka Mitrović 12 poena uz šest skokova. Nemanja Nedović dodao je 11 poena, a Kodi Miler-Mekintajer 10.

Najefikasniji u ekipi Dubaija, koji je danas odigrao prvu zvaničnu utakmicu u istoriji kluba, bili su Nejt Mejson sa 18 poena, Avudu Abas sa 17 i Klemen Prepelič, koji je imao 16 poena i 10 asistencija.

Dubai je vodio većim dijelom utakmice, a Zvezda je napravila seriju 18:0 na početku druge četvrtine kojom je uspjela da stekne prednost (34:33), ali ju je brzo ispustila.

Košarkaši Dubaija pogodili su dva šuta na samom kraju dionice, prvo je Abas pogodio šut sa sopstvene polovine na kraju prve četvrtine, a zatim je Mejson pogodio trojku na kraju druge četvrtine.

Plejmejker Crvene zvezde Miloš Teodosić isključen je iz igre na početku četvrte četvrtine zbog nesportskog faula, pošto mu je već dosuđena tehnička greška ranije.

Novi košarkaš Crvene zvezde Miler-Mekintajer imao je šut za pobjedu na dvije sekunde do kraja utakmice, ali je promašio cijeli koš.

Ovo je prvi poraz Crvene zvezde u prvom kolu ABA lige u posljednjih 11 godina, nakon poraza od Širokog 2013. godine.

Crvena zvezda u narednom kolu dočekuje Mornar iz Bara, dok Dubai igra na gostujućem terenu protiv Cedevita Olimpije.

Bonus video: