Budućnost kreće sa Bosfora: Bešiktaš igra brzo i agresivno, probaćemo da iskoristimo njihove mane

Budućnost Voli na startu Evrokupa sjutra (19) gostuje Bešiktašu

3978 pregleda 0 komentar(a)
Andrej Žakelj, Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro
Andrej Žakelj, Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Premijera u AdmiralBet ABA ligi je bila uspješna, a sjutra (19) slijedi premijera u Evrokupu - Budućnost Voli u Istanbulu protiv Bešiktaša počinje još jednu sezonu u evropskom takmičenju.

Prvi meč u grupi A donosi gostovanje polufinalisti Evrokupa iz prethodne sezone. Bešiktaš je tada sa šestog mjesta izborio nokaut fazu (skor 9/9), a onda je u osmini finala senzacionalno eliminisao Gran Kanariju. Tim Dušana Alimpijevića je potom u četvrtfinalu bio bolji od Hapoela iz Tel Aviva, da bi u polufinalu bolji bio Burg.

"Drago nam je da smo došli do situacije da smo svi zdravi u prvom kolu. To je nešto pozitivno, a moramo da pristupimo utakmici pozitivno. Imamo iza sebe period koji je bio dosta dobar, ali sada sve počinje od nule. Sada se broji", rekao je u najavi meča trener Budućnost Volija, Andrej Žakelj.

Osim Bešiktaša, rivali Budućnosti u jakoj grupi A su Bahčešehir, Trento, Gran Kanarija, Hapoel Tel Aviv, Huventud, Ulm, Trefl Sopot i Vulvsi.

"Poznajemo Bešiktaš. Vrlo su jak tim, sa dobrim individualcima, igraju brzu i agresivnu košarku. Očekuje nas 'vruć teren', čvrsta ekipa koja zna zadatke, zna da napada protivnika. Pripremićemo se - znamo njihove mane i probaćemo da ih iskoristimo. Nadam se pozitivnom rezultatu", poručio je Žakelj.

Budućnost je ozbiljnim pristupom tokom čitavog meča stigla do ubjedljive pobjede nad Mornarom u Baru na startu regionalnog takmičenja. Najefikasniji kod "plavih" na tom meču je bio Džuvan Morgan koji je postigao 15 poena.

"Protiv Mornara smo odigrali odlično kao tim. Bili smo dobri u odbrani. Prva četvrtina je bila malo neizvjesna, vjerovatno zbog treme, jer je bila prva utakmica. Sve u svemu, mislim da smo svi dali svoj doprinos i odigrali kao jedno", osvrnuo se Morgan na meč sa Baranima.

Očekuje dobro izdanje i na Bosforu.

"Ako budemo igrali na isti način kao u Baru, ne vidim razlog da rezultat bude drugačiji. Treba samo da izađemo spremni, igramo dobru odbranu, kontrolišemo skok i mislim da ćemo doći do pobjede", rekao je košarkaš Budućnosti, koji je zadovoljan svojom formom.

"Da, vrlo sam zadovoljan. Iako moram da kažem da su mi u statistici upisali promašen slobodan šut, a nisam ga promašio, pa bi to trebalo ispraviti", objasnio je Morgan.

Bonus video: