Teodo u Skoplju na otvaranju ABA2 lige, Dubljević: Potrudićemo se da damo maksimum

Teodo večeras (18) u Skoplju protiv MZT-a igra prvi meč 1. kola grupe A NLB ABA2 lige

2389 pregleda 0 komentar(a)
Teodo večeras protiv MZT-a igra prvi meč u regionalnom takmičenju nakon sezone 2017/2018, Foto: KK Teodo
Teodo večeras protiv MZT-a igra prvi meč u regionalnom takmičenju nakon sezone 2017/2018, Foto: KK Teodo

Nova sezona NLB ABA2 lige, bez “balona”, u novom formatu i sa 16, umjesto dosadašnjih 14 timova počinje večeras (18) u Skoplju, gdje će jedan od favorita za titulu, MZT ugostiti ekipu Teoda.

Tivćani drugi put u istoriji učestvuju u NLB ABA2 ligi (prvi put u sezoni 2017/2018), a rivali u grupi su im, osim MZT-a, Cedevita Junior i Helios.

Kada je riječ o formatu drugog po rangu regionalnog takmičenja, od ove sezone je 16 timova raspoređeno u četiri grupe - A, B, C i D. Igra se kod kuće i na strani, a po dva tima iz grupe prolaze u top 8 fazu i formiraju dvije nove grupe - E i F. Iz ove dvije grupe će po dva tima izboriti polufinale, koje se, kao i finale, igra na dva trijumfa.

- Prije svega moram da istaknem da smo svi u klubu zadovoljni što smo poslije duže vremena učesnici prestižnog takmičenja kao što je NLB ABA 2 liga. Za ovaj uspjeh trebalo nam je dvije-tri godine kontinuiranog i teškog rada. Potrudili smo se da sve strukture kluba dignemo na viši nivo i da se pojačamo igrački primjereno za nivo ovog itekako zahtjevnog takmičenja - kazao je uoči gostovanja u Skoplju trener Teoda Dušan Dubljević.

Kada je riječ o pojačanjima stigli su Miloš Popović, Viktor Vujisić, Brendon Hil, Nemanja Vranješ, Aron Markus Evans i Danilo Ivanović koji se povrijedio tokom priprema.

- Igramo protiv jednog od favorita, ne grupe nego i lige. MZT uvijek ima najveće ambicije, a to je u ovom momentu plasman u u AdmiralBet ABA ligu. Sve ovo ne znači da mi idemo sa bijelom zastavom - nemamo opterećenje, pritisak rezultata i moranja u odnosu na tu utakmicu, ali potrudićemo se da damo sve od sebe - kazao je Dubljević.

MZT je prethodne sezone u polufinalu NLB ABA2 lige eliminisan od subotičkog Spartaka.

- Teodo je odlična, kvalitetna ekipa. Zadržali su okosnicu ekipe iz prethodne sezone. Dugo smo se spremali za ovu utakmicu i uvjeren sam da ćemo prikazati sjajnu igru - rekao je trener MZT-a, Vasko Atanasov.

Osim Teoda Crnu Goru će u NLB ABA2 ligi predstavljati Sutjeska i Podgorica. Nikšićani prvi meč igraju u četvrtak (18), takođe u Skoplju, ali protiv Rabotničkog, dok će Podgorica premijeru imati 2. oktobra (21) na domaćem terenu protiv Vršca.

Bonus video: