Povrede spriječile još veću karijeru, ali ostaju potezi, mečevi i brojke za pamćenje - Derik Rouz se oprostio od košarke

Veliki majstor, nekadašnji prvi pik i najmlađi MVP NBA lige u istoriji odlučio da je bilo dosta

5964 pregleda 2 komentar(a)
Legenda Bulsa odlazi u penziju: Derik Rouz u dresu Čikaga, Foto: Chicago Bulls/X
Legenda Bulsa odlazi u penziju: Derik Rouz u dresu Čikaga, Foto: Chicago Bulls/X

Njegova košarka od prvog trenutka kada je kročio na NBA terene šarmirala je sve koji su zaljubljeni u ovu igru... Cijeli svijet je bio pred njim, nazirala se velika karijera, ali su povrede prekinule pisanje istorije...

Derik Rouz, jedan od najatraktivnijih plejmejkera NBA lige, završio je karijeru u 36. godini, ali i bez obzira na teške i česte povrede ostavio je neizbrisiv trag u najjačoj ligi svijeta.

"Hvala ti, moja prva ljubavi… Vjerovala si u mene u dobru i zlu, bila si postojana kad je sve drugo izgledalo nesigurno. Košarka mi je pokazala šta prava ljubav znači", dio je poruke kojom je Rouz objavio kraj karijere.

Ruz je NBA priču počeo kao prvi pik na draftu 2008. kada je završio Čikago Bulsima.

Brzo je postao jedan od najuzbudljivijih igrača u ligi - već naredne godine bio je izabran za "rukija godine, a tri puta zaredom je biran za "Ol-star utakmice (od 2010. do 2012).

Samo tri godine nakon ulaska u NBA postao je MVP lige, najmlađi u istoriji - bilo je to 2011. nakon što je Bulse odveo do najboljeg rekorda lige od 62-20, kada je imao prosjek od 25 poena, 4,1 skoka i 7,1 asistencija u 81 utakmici.

Činilo se da tek slijede godine zabave, ali povreda ukrštenih ligamenata zaustavila je jednu od najljepših NBA priča.

Veliki majstor nikada više nije bio isti nakon povratka na teren - nikada više nije postizao 20 ili više koševa, niti se pojavio u 70 utakmica u sezoni.

Iz Čikaga se selio u Njujork, Klivland, Minesotu, Detroit, da bi njegov posljednji klub bio Memfis.

Povrede su spriječile da velika karijera bude još veća, ali ostaju potezi i utakmice da prepričavaju nestvaran talenat momka iz Čikaga.

Bonus video: