Jasikevičijus: Nigdje nema navijača kao u Grčkoj i Srbiji

Trener Fenerbahčea Šaruans Jasikevičijus tvrdi da nema bolje košarkaške atmosfere na utakmicama od onih u Grkoj i Srbiji

2865 pregleda 1 komentar(a)
Jasikevičijus smatra srećnicima košarkaše i trenere u Feneru, Foto: Fenerbahçe Beko (X)
Jasikevičijus smatra srećnicima košarkaše i trenere u Feneru, Foto: Fenerbahçe Beko (X)

Šarunas Jasikevičijus je nakon sjajne igračke karijere "zaplovio" u trenerske vode, sada je na klupi Fenrbahčea, ali ostao je poslovično iskren.

“U profesionalnoj košarci sam 26 ili 27 godina. Sve sam vidio. Različite zemlje, različita nadmetanja. Kod nas nema ni očekivanja, nema ni pritiska. Nisam siguran da u Turskoj ima toliko navijačke strasti. To je daleko od navijanja u Grčkoj ili Srbiji! Da ima strasti, bilo bi više novinara nakon press konferencija. Konferencije za novinare bile bi nakon utakmica državnog prvenstva, a mi ih nemamo. Dakle, u drugim zemljama ima više navijačke i košarkaške strasti, objasnio je Jasikevičijus dešavanja u turskoj klupskoj košarci.

On je bio prepoznat kao izuzetno hladnokrvan i smiren košarkaš, u završnici mu nije zadrhtala ruka na slobodnom bacanju ili odlučujućem šutu.

"Ne razumijem zašto stalno govore o nekom pritisku. Nemamo ga. Mi smo srećnici. Igrači zarađuju milione. Mi samo dolazimo i radimo”, zaključio je trener Fenerbahčea.

Bonus video: