Studenti pobjedom krenuli u novu sezonu regionalne lige - SC Derbi u "Morači" bolji od Spartaka

SC Derbi trijumfom krenuo u novu sezonu AdmiralBet ABA lige, Spartak savladan u "Morači" - 84:76

7899 pregleda 2 komentar(a)
Velikom borbom i zalaganjem Studenti do trijumfa nad Spartakom, Foto: kkscderbi/filip filipović
Velikom borbom i zalaganjem Studenti do trijumfa nad Spartakom, Foto: kkscderbi/filip filipović

Studenti su pobjedom startovali u novu sezonu AdmiralBet ABA ige - u "Morači" u uzbudljivoj završnici savladan je Spartak, iako rezultat ne govori tako - 84:76 (20:24, 34:22, 13:14,17:16).

Na samo 132 sekunde do kraja ekipe Petra Mijovića i Vlada Jovanovića su bile rezultatski izjednačene - 76:76.

Ipak, tada je tajm-aut Mijovioća pokrenuo ekipu, a sa druge strane minut dogovora gostiju nije dao rezultat.

Utakmicu su obilježili periodi bolje igre jednog od rivala, gosti su vodili na kraju prve četvrtine.

Već do poluvremena "studenti" su imali trojicu dvocifrenoh košarkaša - Luka Bogavac, Erik Nil i Zoran Vučeljić, pa je ekipa Petra Mijovića vodila sa osam poena prednosti na poluvremenu (54:46). Jedinu dvocifrenu prednost domaća ekipa imala je pred posljednji napad prvog poluvremena, kada je bilo plus 11, a onda je pred odmor Devon Denijels pogodio trojku.

U trećoj četvrtini odlična igra, krunisana trojkom Igora Drobnjaka sa 10 metara za 67:53 na 2,54 minuta do njenog isteka, i činilo se da će "studenti" upisati rutinski trijumf. Ali do kraja četvrtine su pogađali samo gosti i pred posljednjih 10 minuta rezultat je bio 67:60.

No, Nil koji je treću četvrtinu završio bez poena, odmah je pogodio trojku u prvom napadu, vratio dvocifrenu prednost. Ipak se gosti nisu predavali, uporno su prilazili i primorali Mijovića na tajm-aut pred posljednja četiri minuta (74:70).

Nije uspjelo Denijels je odigrao sjajno - 76:76. Novi tajm-aut domaćih donio je rezultat, Bogavac je sjajnim prodorom vratio prednost a potom je i Spartak pogriješio u napadu a Zoran Nikolić pogodio za 80:76. Tada je klupa Spartaka bila prinuđena na minut ekipnog dogovora.

Ali bez odgovora u napadu, Nil je pogoodio za šest razlike... meč je bio riješen.

Denijels je bio najefikasniji sa 23 poena i devet skokova, u ekipi pobjednika Nil je dao 18 poena, Bogavac 17, Drobnjak 13, dok je Vučeljić ostao na učinku sa poluvremena - 10 poena.

Bonus video: