Budućnost prvi put ove sezone pred svojim navijačima, Žakelj: Moramo da reagujemo poslije poraza u Istanbulu

Budućnost Voli sjutra (20) dočekuje Split u drugom kolu AdmiralBet ABA lige

4865 pregleda 0 komentar(a)
Drežnjak, Foto: KK Budućnost Voli
Drežnjak, Foto: KK Budućnost Voli

Prvi put ove sezone košarkaši Budućnost Volija igraju pred svojim navijačima - "plavi" sjutra (20) u 2. kolu AdmiralBet ABA lige u "Morači" dočekuju Split, u meču u kojem će pokušati da poprave utisak nakon poraza od Bešiktaša na startu Evrokupa.

Nakon očekivane i ubjedljive pobjede nad Mornarom (98:51) na startu regionalnog takmičenja, Budućnost je u Istanbulu pokazala da je daleko od željene forme. Zato uoči meča sa Splićanima trener Budućnosti, Andrej Žakelj, traži reakciju od svojih igrača.

"Split je neugodna ekipa. Poznajemo mi njih, ali i oni nas, tako da ne očekujem iznenađenja. Moramo da reagujemo poslije utakmice u Evrokupu - da budemo čvršći, brži, pametniji, da gradimo reket. Samo tako možemo da pobijedimo", poručio je u najavi utakmice Žakelj.

Split je na startu regionalnog takmičenja izgubio od Igokee (79:74).

"Split je iskusna ekipa, doveli su Kapustu. Šorter je jedan od najbitnijih igrača. Kompaktni su, igraju čvršće nego prethodne sezone. Mislim da imaju bolji tim. Biće rasterećeni, a mi moramo da smo na maksimumu", objasnio je Žakelj.

Trener Budućnost je pozvao navijače da dođu u "Moraču".

"Volio bih da imamo što veću podršku. Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da opravdamo ulogu favorita."

Budućnost je prije tačno dvije sedmice savladala Splićane na pripremnom turniru u Širokom Brijegu (86:84).

"Igrali smo protiv Splita u pripremnom periodu. Pokazali su se kao neugodan protivnik - imaju dobru širinu i prijete šutem za tri poena. Odigrali smo neizvjesnu utakmicu u Širokom. Pozivam navijače da nas podrže da što bolje odigramo utakmicu", kazao je igrač "plavih" Mateo Drežnjak.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: