Žakelj: Tražili smo reakciju nakon Bešiktaša i ona je stigla

"Jedan od glavnih zadataka bio je skok i da kontrolišemo reket, a mislim da smo to uspjeli. Kada je tako onda je sve lakše i u napadu", rekao je trener Budućnost Volija nakon pobjede nad Splitom (97:75)

6151 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj tokom meča sa Splitom, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Žakelj tokom meča sa Splitom, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Premijera u "Morači" odrađena je bez greške - košarkaši Budućnost Volija uz egzibicije i sa velikom razlikom savladali su Split u 2. kolu AdmiralBet ABA lige (97:75).

Meč protiv nekadašnjeg šampiona Evrope praktično je riješen u prvoj četvrtini kada su "plavi" na krilima Rašida Sulejmona otišli na 33:13.

"Prvu četvrtinu smo otvorili veoma dobro i poslije smo sve više-manje održavali do kraja", bio je zadovoljan nakon meča Andrej Žakelj, trener Budućnosti.

Ozbiljan pristup do kraja stigao je u idealnom trenutku - nakon slabe partije protiv Bešiktaša na startu Evrokupa.

"Bio je dogovor nakon te utakmice da mora da se vidi reakcija, kakav god da je rezultat... Milslim da smo protiv Splita vidjeli pravu reakciju, zato moram da čestitam igračima", dodao je slovenački stručnjak.

Protiv Bešiktaša ni skok nije bio pravi...

"Jedan od glavnih zadataka bio je upravo skok i da kontrolišemo reket, a mislim da smo i to uspjeli. Kada je tako onda je sve lakše i u napadu", naglasio je Žakelj.

Budućnost je protiv Splita ubacila i 12 trojki, a protiv Bešiktaša nije išao ni šut van linije 6,75.

"U Istanbulu smo sve odigrali kako ne treba. Mi smo tim koji može da pogađa trojke i to je za nas bitan element, a kad taj šut krene onda se igra i opuštenije u napadu", kaže Žakelj.

Priliku za popravni u Evropi njegovi momci imaće već u srijedu (19h) kada u "Moraču" stiže Gran Kanarija.

"Sve ovo moramo već da 'brišemo' i da glave okrenemo ka toj utakmici. Čeka nas teška utakmica, standardno neugodan rival - svakako nas očekuje teži rival i veći pritisak, ali sa ovim pristupom mislim da možemo da igramo - zaključio je Žakelj.

Bonus video: