"Princ Felipe" se već klanja Dubljeviću: Heroj koji je došao u Saragosu da pobjeđuje

"Odmah je dobio ovacije dvorane u Saragosi - i to se nije desilo samo zbog njegovih brojki, već prije svega zbog načina kako se ponašao na terenu, zbog takmičarskog gena..."

3369 pregleda 3 komentar(a)
Debi u Saragosi za pamćenje: Dubljević tokom meča sa Ljeidom, Foto: Liga Endesa
Debi u Saragosi za pamćenje: Dubljević tokom meča sa Ljeidom, Foto: Liga Endesa

Dubi, Dubi... Odjekivalo je aragonskom dvoranom "Princ Felipe" tokom produžetka u prvom kolu nove sezone Endesa lige.

Bojanu Dubljeviću je bilo potrebno svega sedam minuta tokom predsezone i 26 na startu šampionata da pokaže da je povreda prošlost, da se vratio u Španiju jer košarci ima još mnogo toga da donese...

Njegov novi klub Saragosa prvi trijumf upisao je protiv Ljeide (101:91), a kako je naš centar odigrao na premijeri najbolje možda govori da je prvi promašaj na utakmici upisao iz posljednjeg šuta tokom regularnih 40 minuta.

Na kraju meč je završio sa 22 poena, šest skokova i jednom asistencijom - za dva poena je šutirao 7-6, trojke 2-2, a slobodna bacanja 4-4.

"Malo je boljih načina da debitujete (ili ponovno debitujete) na košarkaškom terenu", napisao je aragonski "El Periodiko".

Dubi je prošlog ljeta nakon 11 godina napustio Valensiju i Španiju, obukao je dres Zenita iz Sankt Peterburga, ali je u Rusiji doživio povredu zbog koje je pauzirao nekoliko mjeseci.

Uslijedio je povratak na Pirineje, a kako je tokom priprema odigrao samo pomenutih sedam minuta protiv Baskonije, bilo je mnogo sumnji koliko je spreman.

"Njegov odlazak iz Valensije bio je iznenađenje, a dolazak u Saragosu još jedno. Nakon povrede i pripremnog perioda mnogi su sumnjičavo gledali na njegovo fizičko stanje. U stvarnosti je sve bilo drugačije - crnogorski košarkaš je odveo Saragosu do pobjede na premijeri", dodaje pomenuti medij.

"El Peridiko" podvlači i da se sa tribina čulo skandiranje našem asu...

"I to se nije desilo samo zbog njegovih brojki, već prije svega zbog načina kako se ponašao na terenu, zbog takmičarskog gena i zato što je odmah pokazao da je u Saragosu stigao da pobjeđuje. Bio je heroj kojeg je ovaj tim čekao".

Premijera je bila perfektna, naredni izazov biće najteži mogući, ali i onaj za uživanje - Dubi i Saragosa u nedjelju igraju protiv Reala u Madridu.

Bonus video: