Gran Kanarija pravi test za novu Budućnost: Žakelj ponovo traži reakciju, Sulejmon može još bolje

Prva evropska noć u Morači u novoj sezoni - "plavo-bijeli" sjutra (srijeda) od 19 sati u 2. kolu Evrokupa dočekuju Gran Kanariju

5629 pregleda 0 komentar(a)
Želi da ponovi predstavu protiv Splita: Sulejmon, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Želi da ponovi predstavu protiv Splita: Sulejmon, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Polufinalista Evrokupa iz 2024, pa šampion iz 2023 - košarkaški Budućnost Volija nakon Bešiktaša evropski put nastavljaju protiv Gran Kanarije.

Drugi meč u "Morači" na startu nove sezone crnogorski prvak igra sjutra (srijeda) od 19 sati, a čini se da će klub sa dalekih Kanarskih Ostrva biti idealan rival da pokaže gdje se u ovom trenutku nalaze "plavo-bijeli".

"Gran Kanarija je uvijek nezgodan protivnik sa dobrim fizičkim predispozicijama, agresivna, a ima i dobre individualce", poručio je Andrej Žakelj.

Ponovo reakcija

Mornar i Split, rivali u Admiralbet ABA ligi od kojih se ne očekuje da se bore za plej-of, odrađeni su rutinski, uz egzibicije, dok su sve loše stvari iz prošle sezone u Evropi viđene i ovog septembra protiv Bešiktaša u Istanbulu.

Uz sve to, Aleksa Ilić i drugovi nisu imali ni mnogo jakih provjera tokom priprema, pa je jasno, iako je početak sezone, zbog čega bi španska ekipa trebalo da bude pravi test mogućnosti Budućnosti.

"Protiv Splita smo pokazali reakciju nakon Bešiktaša, ali to moramo da uradimo i ovog puta. Čeka nas težak posao, uz određeme probleme koje imamo, ali moramo da stisnemo zube i da uz pomoć navijača probamo da pobijedimo na prvoj domaćoj utakmici u Evropi", dodao je Žakelj.

Sve se vrti oko Albisija

Budućnost i Gran Kanarija odigraće 13. međusobni meč, a posljednji do sada desio ne tako davno - u februaru kada su "plavo-bijeli" slavili u duelu koji nije imao rezultatski značaj.

U odnosu na tu utakmicu klub iz Las Palmasa nije mnogo mijenjao tim.

"Zadržali su gro tima, a Andrju Albisi je već godinama tu i motor je tima", naglasio je Žakelj.

Žakelj
Žakeljfoto: ABA liga /Dragana Stjepanović

Bilo je i pojačanja...

"Doveli su Džoa Tomasona i Kejleba Homeslija na poziciji dva i tri - baš su dobri napadači i ispod koša. Tu je i Majkl Tobi, nama dobro poznat, a na četvorci ne smijemo da zaboravimo Džona Šurnu, koji je nezgodan i atipičan igrač. Iskusna su ekipa, ali mi imamo svoj zadatak koji moramo da odradimo i uradićemo sve da pobijedimo", dodao je slovenački stručnjak.

Sulejmon: Pravi korak za mene, ali...

Rašid Sulejmon je bio odličan u svom prvom meču u "Morači" - 14 poena u prvoj četvrtini i 21 nakon prvog poluvremena lansirali su Budućnost ka pobjedi nad Splitom.

"Bio je to korak u pravom smjeru za mene, ali znam da mogu još bolje... Bio sam malo nervozan u drugom dijelu. U svakom slučaju taj meč je prošao i niko se više ne sjeća njega, a nadam se da nešto slično ili bolje mogu da ponovim i u novom evropskom meču", poručio je bek "plavo-bijelih".

Sulejmon
Sulejmonfoto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

I momak uz Hjustona očekuje pravu reakciju nakon Bešiktaša.

"Imali smo odgovor u ABA ligi, sada moramo isto da napravimo u novom evropskom meču - moraćemo da branimo reket, očekujem pravu reakciju od igrača i dobru energiju od navijača", dodao je Sulejmon.

Upravo je za navijače imao poruku.

"Pozivam ih da dođu, mislim da će biti odlična utakmica, kao i cijela sezone i nadam se da ćemo im podariti pobjedu", zaključio je Sulejmon.

Evrokup (grupa A), 2. kolo

Danas

Bahčešehir - Bešiktaš (18h)

Ulm - Huventud (19h)

Hapoel TA - Volvs (19.45)

Srijeda

Budućnost - Gran Kanarija (19h)

Trento - Trefl Sopot

Bonus video: