Pohvale iz Gran Kanarije, Lakovič: Budućnost ima veoma jaku ekipu

Budućnost Voli sjutra (19) dočekuje Gran Kanariju u 2. kolu Evrokupa

3452 pregleda 0 komentar(a)
Jaka Lakovič, Foto: Eurocup
Jaka Lakovič, Foto: Eurocup

Nakon pobjede nad Trentom na startu Evrokupa (84:81), te ubjedljivog trijumfa protiv Andore u 1. kolu Endesa lige (91:71), košarkaši Gran Kanarije dolaze u Podgoricu, gdje će sjutra (19) igrati protiv Budućnost Volija.

Španska ekipa je 2023. godine osvojila ovo takmičenje, ali je onda odbila da igra Evroligu. Ostala je u Evrokupu, a prethodne sezone u osmini finala iznenađujuće izgubila od Bešiktaša. Nova sezona prilika je za bolji učinak, nego što je to bio slučaj prethodne...

"Budućnost igra brzo, njihovi igrači vole da igraju u tranziciji, da napade rješavaju nakon deset sekundi. Imaju fizički veoma jak tim, sa kvalitetnim, talentovanim igračima, jer im pravila u Evrokupu i AdmiralBet ABA ligi omogućavaju da imaju i do deset Amerikanaca", kazao je trener Granke, Jaka Lakovič.

Slovenački stručnjak je posebno istakao šta je glavni zadatak njegove ekipe.

"Ravnoteža u odbrani i skok će biti ključni, kao i naša sposobnost da zaustavimo Jogija Ferela i Mekinlija Rajta. Tu su Rašid Sulejmon i Flečer Megi na poziciji dva, a u reketu će biti Kenan Kamenjaš i Judoka Azubuike, koji su veoma opasni. Nadam se da ćemo biti spremni da odigramo najbolju utakmicu i dođemo do šanse da slavimo", objasnio je Lakovič.

Osvrnuo se i na početak Endesa lige.

"Dobro se osjećamo nakon pobjede nad Andorom. Ali, svjesni smo da imamo mnogo da radimo kako bismo bili još bolji", zaključio je Lakovič.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: