Još jedna škola košarke iz Crne Gore otvorena u Kini

Riječ je o saradnji kineske kompanije Shaanxi New Power Media Company koju predstavlja Gao Qi i Bixi Sport agencije u vlasništvu Spasoja Palamete, koji radi promociju košarke u Kini

2913 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Još jedna škola košarke iz Crne Gore otvorena je u Kini.

Riječ je o saradnji kineske kompanije Shaanxi New Power Media Company koju predstavlja Gao Qi i Bixi Sport agencije u vlasništvu Spasoja Palamete, koji radi promociju košarke u Kini.

Prethodno je škola košarke "Ol star Montenegro Podgorica", čiji su vlasnici proslavljeni crnogorski košarkaši i bivši reprezentativci Vlado Šćepanović i Savo Đikanović, otvorena u gradu Yan'an, provincija Šansi.

wergvrevbre
foto: Privatna arhiva

U planu je otvaranje još škola i širenje nas teritoriji Kine.

"Nakon prve otvorene škole košarke u gradu Yan'an, krenuli smo u projekat širenja po cijeloj teritoriji Kine. Moram istaći da su Kinezi oduševljeni sa načinom rada 'Ol star' škole košarke. Projekat širenja na čitavoj teritoriji Kine na najboji način se predstavlja naša košarka ali i država Crna Gora. Djecu u Kini obučavaju licencirani Fiba treneri iz Crne Gore i Srbije. U februaru 2025. je dogovoren dolazak djece i delegacije iz Kine u posjetu Crnoj Gori u trajanju od 10 dana, gdje će moći da se upoznaju sa radom 'Ol star' škole košarke u Podgorici, ali i sa prirodnim ljepotama Crne Gore", rekao je Palameta.

Bonus video: