Mijović: Pitamo se gdje su crnogorski igrači, a ja pitam gdje je publika da vidi njih 11

Košarkaši SC Derbija sjajnom igrom zaledili Zadar na minus 24, trener Petar Mijović govorio i o slaboj posjeti u "Morači"

9285 pregleda 39 reakcija 11 komentar(a)
Mijović tokom meča sa Zadrom, Foto: KK SC Derbi
Mijović tokom meča sa Zadrom, Foto: KK SC Derbi

Cibona je zaboravljena, pravi odgovor stigao je protiv drugog hrvatskog tima - košarkaši SC Derbija odigrali su sjajan meč protiv Zadra i u trećem kolu Admirabet ABA lige stigli do druge pobjede (86:62).

"U većem dijelu utakmice smo izgledali veoma dobro u oba pravca, a dobru ekipu kakva je Zadar - ne samo za nas već za cijelu ligu - sveli smo na 62 poena. Odigrali smo čvrsto, agresivno i generalno smo pokazali drugačiju sliku u odnosu na Zagreb - u dijelu pristupa i energije", rekao je trener "studenata" Petar Mijović nakon meča u "Morači.

Pobjede kao večerašnja uvijek su poseban stimulans za mlade ekipe kakva je njegova.

"Da, zadovoljan sam, osim nekoliko iskusnijih igrača, imamo relativno mladu ekipu i jako je važno da pokažemo sposobnost da podignemo kako tehničko-taktičke stvari, tako i fokus i koncentraciju u odnosu na važne tačke rivala. I kada su oni pogađali držali smo dogovora i to vidim kao korak naprijed", dodao je Mijović.

Centar Zoran Nikolić još jednom je pokazao da će biti veliko pojačanje - protiv ekipe iz Zadra ubacio je 12 poena, a imao je i šest skokova i dvije blokade.

"To je njegov posao, veoma je iskusan, iza sebe ima veliki broj sezona i na višem nivou - donosi nam mir, sigurnost i već se sve poenterski nazire. Važno je možda da se u njemu probudi ekstra motivacija, pa da egzekucija bude na još većem nivou. U svakom slučaju tinmski djelujemo dobro i postoji prostor da još bolje igramo".

Za subotu je zakazan praznik - u "Moraču" stiže Partizan.

"Napravili smo dobru uvertiru i nadam se da ćemo sebe da častimo dobrom predstavom protiv velikog tima - iz takvih utakmica, bez obzira na ishod, izlažiš bolji. Radujemo se meču i i nadamo se i da će i publika nešto da prepozna", rekao je Mijović.

Nastavio je u sličnom tonu kada su u pitanju prazne tribine.

"Pitamo se kako nema crnogorskih igrača, a ja pitam - gdje je publika. Ne navijači, nego ljubitelji košarke da dođu u 'Moraču' i vide 11 crnogorsklih igrača, pošto su nam usta puna takvih priča", zaključio je Mijović.

Trener Zadra, Danijel Jusup na jednostavan način je opisao dešavanja u Podgorici.

"SC Derbi je dobio sve četvrtine, a kada je tako onda je jasno da je pobjednik dominirao. Bio je agresivan, to ga je nagradilo, a imao je i dobar prosjek šuta za tri poena. Izgledamo loše, očekujem više od svojih igrača - u prvom redu od Amara Gegića koji mora više da donese ekipi", istakao je Jusup.

Bonus video: