Radović nakon preuzimanja Podgorice: Sve je bilo prilično neočekivano, još sam mlad da tokom godine nemam posla

Selektor košarkaša Crne Gore istovoremeno će voditi naš nacionalni tim i klub koji se takmiči u NLB Drugoj ABA ligi

4749 pregleda 3 komentar(a)
Boško Radović, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Boško Radović, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Selektor 11. reprezentacije sa posljednjeg Mundobasketa na klupi ABA drugoligaša - ne baš uobičajena vijest, a sve je bilo iznenađenje i za Boška Radovića, novog šefa struke Podgorica Bemaxa.

"Da, sve se desilo prilično neočekivano - prije nekoliko dana dobio sam poziv od ljudi iz kluba, nakon smjene mog kolege i prijatelja Dragana Radovića, da dođem i da pomognem, ali poslije dva dana došli smo do dogovora da ostanem i preuzmem ekipu", poručio je Radović za klupski sajt.

Selektor košarkaša Crne Gore tako će istovoremeno voditi naš nacionalni tim i klub koji se takmiči u NLB Drugoj ABA ligi.

"Ovo je moj povratak u klupsku košarku nakon šest ili sedam godina tokom kojih sam bio vezan za reprezentativne selekcije", podvukao je Radović.

Otkrio je i zbog čega se odlučio na ovaj potez.

"To je nešto što mi je trebalo, jer sam još mlad za penziju, odnosno da tokom godine nemam posla. Zahvaljujem se ljudima iz kluba na povjerenju", dodao je Radović.

U Podgorici ga očekuje mlada ekipa.

"Radi se o velikom izazovu - Podgorica ima mladu ekipu, koja igra dva takmičenja, odnosno nastupa u domaćoj ligi i ABA 2 ligi. Ima dosta juniorskih i mladih reprezentativaca, tako da me raduje da ću raditi sa mladim igračima".

Radović će na klupi Podgorice debitovati u nedjelju protiv Lovćena.

"Čeka nas Lovćen, a onda već u utorak meč protiv Pelistera, koji može da odredi naš dalji tok u ABA 2 ligi, tako da moramo dobro da se pripremimo narednih sedam dana - prvo za Lovćen, a onda i za duel protiv Pelistera".

U svakom slučaju pred njegovom ekipom je mnogo utakmica.

"Čeka nas naporan rad da bismo došli do željenih rezultata koje je klub zacrtao. Crnogorska liga ove sezone broji 14 klubova, što znači da će biti naporna i dugačka sezona. Osim toga, imamo ABA 2 ligu u drugačijem formatu nego prethodnih godina, jer imamo na grupe iz kojih dva tima prolaze dalje", zaključio je Radović.

Bonus video: