Žakelj: Kada je odbrana dobra, onda i napad ide lako; Ferel: Svaki igrač je dobro odradio svoj zadatak

Budućnost Voli u 3. kolu Evrokupa savladala u gostima Trento 85:64

4047 pregleda 1 komentar(a)
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija savladali su večeras u gostima Trento (85:64) i upisali prvu pobjedu ove sezone u Evrokupu.

Budućnost je kontrolisala dešavanja na terenu, a meč prelomila u drugom dijelu treće četvrtine kada je napravila seriju 21:0 i povela 68:44.

"Bila je vrlo tvrda utakmica, protiv Trenta nije lako igrati. Protiv Gran Kanarije u prethodnom kolu nismo imali sreće, morali smo da reagujemo. Možemo da igramo dobru odbranu kada smo fokusirani. A kada je odbrana dobra, onda i napad ide lako. Morali smo da zaustavimo tranziciju Trenta i to smo uradili. Nisu počeli da postižu lake poene i poslije su ušli u problem. To je vrlo važan dio naše pobjede. Ovo je važno zbog motivacije u nastavku sezone. Čestitam igračima", rekao je trener Budućnosti Andrej Žakelj nakon utakmice.

Budućnost je na krilima Jogija Ferela stigla do veoma važne pobjede. Amerikanac je meč završio sa 21 poenom.

"Kompletna ekipa je igrala dobro, ne samo ja. Tražili smo prvu pobjedu u Evrokupu, bili smo motivisani. Igrali smo u sjajnoj areni protiv izvanrednog tima. Odradili smo najbolji posao, slušali smo trenera i na kraju pobijedili. Svi smo pričali o odbrani, dogovarali se. Svaki igrač je dobro odradio svoj zadatak i zato smo pobijedili", kazao je Ferel.

Bonus video: