Mornar protiv Mege, Pavićević: Treba da potvrdimo da smo dobro radili i trenirali

Duel u Beogradu na programu je sjutra u 12 časova

3030 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar

Nakon mečeva protiv Budućnost Volija, Crvene zvezde i Cedevita-Olimpije, pred košarkašima Mornara je duel 4. kola AdmiralBet ABA lige, sa Megom u Beogradu.

Duel u hali sportova "Ranko Žeravica" na programu je u nedjelju od 12 časova.

"Mega je ekipa koja svake godine okupi najbolje mlade igrače iz okruženja i Evrope i uvijek igra za posjed više. Nema neke prevelike filozofije pred ovu utakmicu. Moramo utakmicu uvesti u svoj ritam, jer ako Mega nametne svoj ne piše nam se dobro. Sada smo već mjesec dana u takmičarskom ritmu i treba da potvrdimo da smo dobro radili i trenirali", kazao je u najavi meča trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Mornar je još bez pobjede.

"Mega je jako mlada ekipa i ne smijemo dozvoli da trčimo za njima gore-dolje. Najbitnije je da kontrolišemo ritam igre na ovom teškom gostovanju, kakvo je, zapravo i svako u ABA ligi", poručio je košarkaš Barana Lovre Runjić.

Mega je maksimalna u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja.

“Mornar je ekipa koja svoju formu podiže iz kola u kolo i sigurno predstavlja teškog protivnika. Imaju prepoznatljiv napadački sistem, iskusnog trenera i vrlo kvalitetne strijelce. Naša želja je da nastavimo sa dobrim igrama sa početka sezone. Očekuje nas najteži mogući rad u odbrani da bismo bili u prilici da pobijedimo ovu utakmicu”, smatra trener Mege Marko Barać.

Košarkaši Mege ne potcjenjuju rivala.

“U prve tri utakmice bili smo fokusirani, ispoštovali smo dogovore koje smo imali sa trenerom i treba samo tako da nastavimo. Mislim da će Mornar izaći na teren sa mnogo više energije kako bi pokušali da nas iznenade. Ako budemo opet na maksimumu i ako budemo uradili sve što trener bude tražio od nas, mislim da problema neće biti. Mornar nikako ne treba potcjenjivati bez obzira na njihov loš početak sezone. Znamo gdje smo i idemo na pobjedu”, rekao je košarkaš Mege, Bogoljub Marković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: