Žakelj prezadovoljan: Imali smo samo jedan loš meč do sada, ali moramo da ostanemo na zemlji

„Pribojavao sam se ove utakmice, treće u sedam dana, jer nismo imali vremena da se spremimo. Ipak, igrači su na pravi način odradili posao”, rekao je trener Budućnosti

8618 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin
Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Ubjedljiva pobjeda nad Zadrom je učinila da trener Budućnost Volija Andrej Žakelj bude veoma zadovoljan.

Njegov tim je u naletu, slavio je četvrti put u isto toliko mečeva u AdmiralBet ABA ligi, a na sjajan način - pobjedom 91:55 - okončao je seriju od tri uspješna gostovanja.

„Pribojavao sam se ove utakmice, treće u sedam dana, jer nismo imali vremena da se spremimo. Ipak, igrači su na pravi način odradili posao - imali smo pravi pristup i koncentraciju, ispoštovali smo ono što smo dogovorili, a odbrana je bila prava - kada je tako, onda je sve lakše u napadu”, rekao je Žakelj.

Njegov tim je u naletu, pa je novinare u Zadru zanimalo da li ove sezone može da se „potuče” za titulu.

„Početak je sezone, trofeji se ne osvajaju u oktobru ili novembru, pa ni u decembru. U dobrom smo ritmu, imali smo do sada jedan loš meč (u Istanbulu protiv Bešiktaša), sve ostale smo odigrali na nivou. Imamo pravi, pobjednički tim sa karakterom i to je najbitnije. Daćemo sve da nekom poremetimo planove, ali moramo da ostanemo na zemlji i da budemo fokusirani”, kazao je Žakelj.

Trener Zadra Danijel Jusup ne krije da mu se dopada kako igra Budućnost.

„Nema mnogo toga da se kaže nakon ovog rezultata. Budućnost je odigrala vrhunski, znali smo da su defanzivno sjajna ekipa - po meni trenutno prva u ligi. Vidjelo se i u Evrokupu koliko joj je teško dati koš”, istakao je Jusup.

Bonus video: