Budućnost Voli dočekuje Trefl Sopot: Fokus, energija i podrška navijača vode ka novom trijumfu

Budućnost Voli sjutra (19) u 4. kolu Evrokupa dočekuje Trefl Sopot

3976 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin
Košarkaši Budućnosti, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Prije sedam dana košarkaši Budućnost Volija su odigrali sjajnu utakmicu, savladali u gostima Trento (85:64) i upisali prvu pobjedu u Evrokupu ove sezone.

Utakmica u podnožju Alpa odigrana je između dva meča u AdmiralBet ABA ligi, na kojima su "plavi" takođe bili gosti, a koji su uspješno arhivirani - ekipa Andreja Žakelja je savladala Igokeu i Zadar i preuzela prvo mjesto u regionalnom takmičenju, kao jedna od tri ekipe bez poraza.

"Plavi" su, dakle, prethodni period proveli na putovanjima, igrali tri utakmice u gostima, a sjutra (19) će ponovo istrčati na parket "Morače". Na programu je četvrta runda Evrokupa, a u Podgoricu stiže Trefl Sopot, koji je bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone. Ekipa koju vodi Žan Tabak je izgubila od Ulma, Trenta i Huventuda.

Utakmica protiv poljskog tima prva je od tri zaredom, koliko će ih Budućnost u narednom periodu odigrati u "Morači". Nakon ovog duela, slijedi derbi AdmiralBet ABA lige sa Crvenom zvezdom (21. oktobar, 19h), a naredne srijede još jedan meč u Evrokupu na domaćem terenu - protiv Bašakšehira, kojeg vodi Dejan Radonjić. Crnogorski šampion ide korak po korak, fokus je na Trefl Sopotu, a želja samo jedna - da se nastavi pobjednička serija.

"Dolazi nam nezogdan protivnik. Tri meča u Evrokupu su izgubili u finišu. Nisu ekipa za potcijeniti. Dolaze rasterećeni i sigurno će biti na nivou. Znamo njihovu snagu - igru baziraju na američkim košarkašima, ispod koša su domaći igrači. Agresivan su tim, šutiraju za tri poena, igraju otvoreno... Koncentracija, odbrana i skok su, ja mislim, ključni u ovom meču", poručio je u najavi utakmice trener Budućnost Volija, Andrej Žakelj.

Budućnost je na skoru 1-2 u Evrokupu, pobjeda bi "plave" lansirala u gornji dio tabele.

"Izlazimo iz tri bitna, vezana, gostovanja. Mislim da smo u dobrom ritmu. Sada nas očekuju tri utakmice kod kuće, a prva protiv zahtjevne ekipe Trefl Sopota. Spremali smo se nekoliko dana za njih, mislim da smo ih dobro skautirali", rekao je košarkaš Budućnosti Andrija Slavković.

Slavković očekuje i podršku navijača.

"Ne sumnjam da ćemo izaći sa maksimalnom energijom i fokusom. Upravo su fokus i energija ključni za pobjedu. Nadam se i da će navijači doći da nas podrže u što većem broju", poručio je crnogorski reprezentativac.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: