Vučevićev dabl-dabl, Donovan nema dilemu ko mu je startni centar; Lonzo Bol zaigrao poslije skoro tri godine

Crnogorski košarkaš pretposljednji pripremni meč pred start nove NBA sezone obilježio sa 17 poena, 12 skokova, kao i četiri asistencije i tri ukradene lopte

7228 pregleda 0 komentar(a)
Vučević i Lavin pred jedan od mečeva Bulsa u predsezoni, Foto: Chicago Bulls/X
Vučević i Lavin pred jedan od mečeva Bulsa u predsezoni, Foto: Chicago Bulls/X

Nova NBA sezona kreće u noći između utorka i srijede, a crnogorski košarkaš Nikola Vučević dabl-dablom u pripremnom meču sa Minesotom najavio je da je spreman za svoju 14. stranicu u najjačoj ligi svijeta.

Čikago je u drugom predsezonskom meču upisao prvu pobjedu - Bulsi su bili bolji od Vulvsa 125:123, a naš as za skoro 30 minuta na parketu ubacio je 17 poena, imao je 12 skokova, kao i četiri asistencije i tri ukradene lopte.

dede
foto: Sofascore

I dok je tokom ljeta bilo medijskih nagađana da "bikovi" žele rastanak sa crnogorskim košarkašem, Vučević je uvijek naglašavao da sigurno ostaje u "Junajted centru", a na nekoliko dana pred start sezone to je potvrdio i trener Bili Donovan.

Bez obzira što je Džejlen Smit pojačao reket Bulsa.

"Kombinovali smo mnogo na treninzima, isprobali različite timove, ali 'Vuč' ostaje startni centar, a Smit će mu biti podrška", rekao je Donovan, a prenosi "Čikago San tajms".

Trener Čikaga ostavlja mogućnost da Vučević i Smit igraju zajedno, kao što su to tokom prethodne sezone često činili naš centar i Andre Dramond.

"Da, zbog načina Smitove igre, mogu da ih vidim zajedno na parketu", dodao je Donovan.

Efikasniji od Crnogorca na meču za Minesotom bili su samo Kobi Vajt sa 23 poena i Zak Lavin sa 19.

I dok je dabl-dabl Vučevića uobičajena stvar, nešto na šta se navijači Čikaga nisu navikli jeste da vide Lonza Bola na terenu.

Nekada velika nada vratila se na teren poslije skoro tri godine, tačnije od januara 2022.

Plej Bulsa imao je velikih problema sa povredama, mnogi su tvrdili da je karijera završena, ali Lonzo nije odustajao - prvi meč poslije mnogo vremena obilježio je sa 10 poena.

"Niko nije vjerovao da mogu da se vratim, momci iz svlačionice jesu, baš kao i ja", rekao je Bol.

Bulse do početka sezone očekuje još jedan test meč (Klivlend), dok nove avanture u NBA ligi počinju u noći između srijede i četvrtka protiv Nju Orleansa.

Bonus video: