Nova uloga za Barane: Mornar prvi put pod pritiskom

Izabranici Mihaila Pavićevića Barani konačno igraju utakmicu u kojoj nisu autsajderi, ali i koju moraju da dobiju ako žele da pokažu ambicije za opstanak u AdmiralBet ABA ligi - u "Topolicu" stiže Borac (17 sati)

6535 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga /Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga /Dragana Stjepanović

Ako želi da pokaže da ove sezone ima tim da osigura opstanak u AdmiralBet ABA ligi onda je došao trenutak da Mornar to i pokaže - peto kolo regionalnog takmičenja možda je idealna šansa da se Barani pomjere s mrtve tačke i da reaguju nakon četiri poraza od objektivno boljih ekipa od kojih je u prosjeku gubio sa 25 poena razlike.

Već je ispričana priča koliko je crnogorski predstavnik imao problema u organizaciji tokom ljeta, da je kasno sklopio tim i prekasno se okupio za pripreme, ali kako sezona odmiče čini se da i izabranici Mihaila Pavićevića hvataju zalet - rano je, ipak, za određene zaključke jer tabela govori da je Mornar jedini sastav u ABA ligi bez pobjede do sada.

Danas u "Topolicu" stiže Borac (17 sati), rival koji je jedini trijumf do sada upisao u drugom kolu u Čačku nad Krkom, i ovo je prvi meč u sezoni kada može da se kaže da Mornar nije autsajder. Naprotiv, makar je blagi favorit.

"Ne možemo da dijelimo timove na lakše i teže u ABA ligi. Izuzimajući možda te četiri ekipe iz vrha koje odskaču kvalitetom, svi ostali su podjednako dobri. Iza nas su četiri teška meča, a ovaj protiv Borca znači puno i nama i njima jer je ulog u svakoj narednoj utakmici veliki", rekao je Pavićević.

Mornar je do sada gubio od Budućnost Volija, Crvene zvezde, Cedevita Olimpije i Mege. Već je dva puta pao na svom terenu (protiv Podgoričana i Ljubljančana), a jasno je da bez uspjeha u Baru ambicije zvane opstanak nisu realne.

"Moramo da počnemo da branimo domaći teren. Više ne možemo da se vadimo na priču da smo kasno počeli s pripremama, jer smo već mjesec na okupu i treba da krenemo da pokazujemo kvalitet koji posjedujemo. Nadam se da je došao trenutak da to i uradimo, iako je Borac dobar i iskusan tim. Nikog ne smijemo da potcijenimo u ovoj ligi, ali ni da precijenimo", jasan je Pavićević.

Bek Mornara Aleksa Ćubić vjeruje da mnogo toga zavisi od njegove ekipe.

"Biće zahtjevna utakmica. Moramo da uđemo veoma jako i motivisani, da od starta nametnemo svoj stil i da odigramo pametno u oba pravca. Ako bude tako, siguran sam da rezultat neće izostati. Imali smo odlične treninge pred ovu utakmicu i vjerujem da će nam navijači pomoći u pohodu na prvu pobjedu u sezoni", kazao je 24-godišnji Užičanin.

Borac je, s druge strane, gubio od Partizana i FMP-a u Beogradu, te u prošlom kolu od novajlije u ABA ligi - Dubaija na svom terenu. Znaju i u Čačku da se sastaju sa direktnim rivalom za opstanak.

"Mornar je ekipa koja igra brzo i agresivno dugi niz godina. Sigurno je da nas očekuje jako težak meč, jer je domaćin silno motivisan da odigra kvalitetno i dođe do trijumfa. Mi moramo takođe da budemo motivisani i pametni ako želimo pobjedu, a podrazumijeva se da nam je to namjera. Imamo problema oko sastava, nastupićemo sa istih 12 kao protiv Dubaija jer je Furmanavičijus i dalje povređen, pa nije ni otputovao s nama u Bar", naveo je trener Borca Saša Ocokoljić.

Opasnost za odbranu Mornara je plejmejker Dionte Boldvin.

"Svaki meč u ABA ligi je izazov. Ako budemo igrali timski dobru košarku, posebno u odbrani, vjerujem da ćemo dočekati priliku da slavimo. Energija mora da bude prava", zaključio je Boldvin.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: