SC Derbi protiv Krke traži prvu pobjedu u gostima ove sezone: "Tradicionalno teško gostovanje i izazov za nas"

SC Derbi sjutra (21) u 5. kolu AdmiralBet ABA lige gostuje Krki

4951 pregleda 0 komentar(a)
Igor Drobnjak, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Igor Drobnjak, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Ažurirano: 19.10.2024. 13:38h

Sezonu u AdmiralBet ABA ligi košarkaši SC Derbija nastavljaju sjutra (21) u Novom Mestu - ekipa Petra Mijovića u 5. kolu gostuje Krki, koju vodi upravo bivši trener "studenata" Dejan Jakara.

SC Derbi i Krka su do sada odigrali četiri meča, a tri puta je slavio crnogorski predstavnik, dok je ekipa iz Novog Mesta bila bolja u prvom međusobnom okršaju, u oktobru 2021. godine.

"Studenti" su u regionalnom takmičenju ove sezone zabilježili dvije pobjede, obje na domaćem terenu, pa je meč u Novom Mestu nova prilika za premijerni trijumf u gostima.

"Još jedan u nizu teških i zahtjevnih mečeva za našu mladu ekipu. Krka je vrlo iskusan sastav, sa jako dobrim strancima i njihova igra u prva četiri kola je značajno bolja od jedne pobjede koju imaju. Novo Mesto je tradicionalno teško gostovanje i izazov za nas. Momci su napravili odličnu trenažnu nedelju i sa optimizmom krećemo na put u Sloveniju", rekao je trener SC Derbija, Petar Mijović.

Krka je nakon tri vezana poraza, prvu pobjedu upisala u prethodnom kolu kada je savladala Cibonu u Zagrebu.

"Čeka nas veoma teško gostovanje. Krka je dosta toga promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Iz meča u meč igraju sve bolje - protiv Borca u Čačku su poraženi tek u poslednjoj četvrtini. Nakon toga su izgubili u posljednjim momentima od Spartaka, da bi sad savladali Cibonu u Zagrebu. Mislim da će za nas biti najvažnije da budemo maksimalno fokusirani od početka meča. Vjerujem da smo spremni, da smo prošlu utakmicu odigrali dobro u određenim momentima. Znamo koliko je teško slaviti u Novom Mestu ali vjerujemo u sebe i da možemo donijeti prvu pobjedu sa gostovanja nazad u Podgoricu", rekao je košarkaš SC Derbija Igor Drobnjak.

Na klupi Krke je Dejan Jakara, koji je ljetos napustio SC Derbi i vratio se u domovinu.

"Dobro poznajem neke igrače SC Derbija, a dobro poznaju i oni mene. Igraju agresivnu i brzu košarku, dobro trče u kontrama. Nemamo mnogo vremena za pripremu. Ali, u dobrom smo ritmu, napredujemo... Biće teška utakmica, jer oni moraju da pobijede. Favoriti su, ali i mi idemo na pobjedu", kazao je Jakraa.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: