Mijović: Odsustvo fokusa u najvažnijim momentima

SC Derbi u 5. kolu AdmiralBet ABA lige izgubio od Krke - 97:91

4323 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši SC Derbija, Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si
Košarkaši SC Derbija, Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši SC Derbija poraženi su sinoć u gostima od Krke (97:91) u meču petog kola AdmiralBet ABA lige.

SC Derbi je dobro otvorio meč, imao u prvoj četvrtini i devet poena prednosti (22:13), baš kao i početkom treće (57:48), ali nije uspio da sačuva vođstvo, pa je Krka u drugom dijelu treće četvrtine, poslije serije 11:0, povela 67:62, a onda u četvrtoj u nekoliko navrata imala osam poena prednosti.

"Utakmica je sa obje strane bila ofanznivno nadahnuta. U dobrom pristupu smo vrlo brzo napravili razliku. Defanzivno smo prvih 12-13 minuta bili na nivou. Tu mislim na pritisak na spoljnju liniju, zatvaranje njihovog jakog oružja, ofanzivnog skoka. Taj momenat smo izgubili krajem poluvremena, iako smo kontrolisali utakmicu rezultatski”, rekao je nakon meča trener SC Derbija, Petar Mijović.

SC Derbi je nakon ovog meča na skoru 2-3.

"U drugom poluvremenu smo imali u kontinuitetu u važnim momentima odsustvo fokusa, gdje smo primali šuteve za tri sa zvukom sirene, omekšavali odbranu na lopti, što je prouzrokovalo dobar protok lopte Krke. To je iskoristila iskusna spoljna linija rivala, sa Garsijom, Personsom, Španom i Cerkvenikom. Vrlo je bila važna i uloga rezervnog plejmejkera Bačvića. Protok lopte im je bio dobar, došli su do odličnih procenata", kazao je Mijović.

Krka je dobro šutirala za tri poena, 44 odsto je bio procenat šuta van linije 6,75.

"Znali smo da žive od toga, nismo uspjeli to da zaustavimo, nedovoljno smo bili agresivni i kada primimo 97 poena na ovakvom gostovanju, za nas kao mladu ekipu teško je da pobijedimo. Mladi smo, imaćemo oscilacija, ali ćemo pokušati da ih svedemo na minum. Čestitke kolegi Jakari”, zaključio je Petar Mijović.

Krka je upisala drugu pobjedu zaredom.

"Čestitam ekipi na pobjedi, posebno na drugom poluvremenu u kojem smo postigli 56 poena. Ono što smo promašili protiv Spartaka, pogodili smo protiv Cibone i SC Derbija. Na pravom smo putu, igramo sve bolje", rekao je trener Krke, Dejan Jakara.

Bonus video: