Žakelj: Imaćemo i mi nekad sreće, uz ovakav pristup stići će i pobjede

"Teška utakmicama, nije lako pričati nakon svega što se desilo... Čestitam igračima, dali su maksimum, posljednji atom snage i to bez Džuvona Morgana koji nam je bitan u rotaciji i igri", kaže trener Budućnost Volija nakon poraza u drami od Crvene zvezde

4642 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Drama od dva sata i 35 minuta, velika borba, Budućnost koja je odigrala dobar meč protiv šampiona, ali na kraju nije imala ni sreće da upiše i petu pobjedu u u 5. kolu AdmiraBet ABA lige.

Crvena zvezda je slavila 75:73, nakon što je Mekinli Rajt u fenomenalnoj četvrtini, tokom koje je sa osam vezani poena nosio "plavo-bijele", promašio polaganje na devet sekundi do kraja.

"Teška utakmicama, nije lako pričati nakon svega što se desilo... Čestitam igračima, dali su maksimum, posljednji atom snage i to bez Džuvona Morgana koji nam je bitan u rotaciji i igri", rekao je Andrej Žakelj, trener Budućnost Volija.

Slovenački stručnjak očekuje da će sljedeći put pobjeda otići na "plavu stranu".

"Zaista nemam šta da im zamjerim, bila je kvalitetna utakmica, ali nažalost na kraju nismo uspjeli. Imaćemo i mi nekad sreće, uz ovakav pristup doći će i pobjede".

Smatra da prekid u posljednjoj četvrtini nije mnogo uticao na njegove momke.

"Odigrali smo i nakon toga dobre minute, tako da je teško reći kome je više smetala pauza", sportski je istakao Žakelj.

Kod posljednjeg šuta Rajta moguće i da je bilo faula nad plejom Budućnosti.

"Moram da pogledam snimak da bih komentarisao, učinjelo mi se da je bio faul. Sada je to prošlo, moramo o drugim stvarima da razmišljamo", zaključio je Žakelj.

Njegov koelga sa druge strane Janis Sferopulos pohvalio je igru Budućnosti.

"Moram da čestitam igračima, nije ako igrati protiv Budućnosti, ekipe koja je ima veliki kvalitet... Oba tima su mogla da slave na kraju. Dva detalja su odlučila - prvo naša odbrana, jer smo ostavili Bduućnost na 73 poena, a prije svega jedan igrač. Nemannja Nedović je nparavio razliku, bio je fenomenalan", rekao je Zvezdin trener.

Bonus video: