Gran Kanarija ubjedljivo savladala Ulm i oborila neke rekorde

Gran Kanarija u 5. kolu Evrokupa savladala Ulm 125:78

4093 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Eurocup
Foto: Eurocup

Košarkaši Gran Kanarije bez većih problema su sinoć savladali Ulm (125:78) u 5. kolu Evrokupa, u utakmici koju su obilježili i rekordi.

Granka je oborila rekord po broju postignutih poena na jednom meču, ne računajući produžetke (125), koji je bio u vlasništvu Estudijantesa od 2002. godine. "Studenti" su tada savladali Trst 121:76, a osvajač Evrokupa iz 2022. godine je taj rekord nadmašio za četiri poena.

Španska ekipa je izjednačila sopstveni rekord po broju postignutih poena na poluvremenu u Evrokupu (68). Taj rekord ekipa je postavila u februaru 2023. godine na utakmici protiv Pariza. Na kraju je Granka slavila 118:99.

Pobjeda od 47 poena razlike je rekordna i najveća je u istoriji tima u Evrokupu. Takođe, na poluvremenu protiv Ulma, 10 igrača Gran Kanarije je imalo makar po jednu asistenciju, a sedam igrača je u prvom poluvremenu postiglo minimum po sedam poena.

Gran Kanarija je prije dvije godine osvojila Evrokup, ali je zbog velikih troškova odbila da igra u Evroligi. Ostala je u ovom takmičenju, a prethodne sezone senzacionalno eliminisana od Bešiktaša.

Španski tim je i ove sezone jedan od kandidata za titulu, a nakon pet mečeva u grupi A ima četiri pobjede i jedan poraz.

Bonus video: