Savanović pamti "Moraču" i aplauz himni Srbije: Crna Gora ima divnu publiku, scene posljednjih godina nisu realna slika

"Nemile scene su nemile scene, vjerovatno je naišao takav talas i ne bih sve generalizovao"

2743 pregleda 3 komentar(a)
Savanović, Foto: Printscreen YouTube
Savanović, Foto: Printscreen YouTube

Utakmice Budućnost Volija i Crvene zvezde od 2019. uglavnom se najmanje prepričavaju zbog košarke, slično je bilo i u ponedjeljak kada je dio navijača u "Morači" podsjetio na ružne scene iz finalne serije od prije pet godina.

Za Dušana Savanovića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije, dešavanja iz posljednjih sezona, ipak, nisu mogla da promijene sliku koju je stekao o navijačima u Crnoj Gori.

"Crna Gora ima divnu publiku i fascinantnu košarku, iznjedrila je sjajne košarkaše, nevjerovatne reprezentativce... Nemile scene su nemile scene, vjerovatno je naišao takav talas i ne bih sve generalizovao", istakao je Savanović u potkastu "Tripl-dabl sa Savanom".

Prijesjetio se gostovanja u Podgorici tokom kvalifikacija za Eurobasket, koje pamti samo po lijepom.

"Kao reprezentacija Srbije 2012. najprije smo igrali u Beogradu protiv Crne Gore - kada je krenula crnogorska himna skoro cijela 'Arena' zviždi. Mi igrači smo se osjećali grozno. Poslije dvije sedmice igrali smo u Podgorici, a cijela 'Morača' je ustala i aplaudirala za vrijeme naše himne. Realna slika crnogorske ljubavi prema košarci nisu ove scene koje se dešavaju u Podgorici posljednjih godina", naglasio je nekadašnji košarkaš Efesa, Valensije, Bajerna, Uniksa...

Opravdanja za dio publike u "MoračI" svakako nema.

"Uvijek je manja grupa ljudi takva, a oko 90 odsto pravih navijača nas okružuje... Ipak, uvijek su bučniji oni koji su ekstremna manjina u tim slučajevima", zaključio je Savanović.

Bonus video: