Žakelj: Raspali smo se u drugom poluvremenu; Radonjić: Bilo je sjajno u "Morači" - danas

"Svako može da ima loš dan, ali kod nekih igrača me brinu pristup i ponašanje", kaže trener Budućnost Volija nakon poraza od Bahčešehira

3896 pregleda 2 komentar(a)
Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli
Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli

Peto kolo Evrokupa, treći poraz - iako se možda tokom prvog poluvremena činilo da će Budućnost na krilima Flečera Megija "letjeti" ka pobjedi.

Ipak, treća četvrtina je sve pokvarila, a košarkaši Bahčešehira serijom 17:0 praktično već tada riješili meč u "Morači" (92:75) .

"Bahčešehir je bio bolji, dok smo se mi u drugom poluvremenu raspali - bili smo bez ideje, bez odbrane, a ima nešto i do umora, iako ne sve. Moram da analiziram i da pričam sa igračima, jer je protivnik bio čvršći i fokusiraniji i zaslužio je pobjedu", rekao je Andrej Žakelj, trener Budućnosti.

Megi je u tokom prve dvije četvrtine promašio samo jedan šut, na odmor je otišao sa 23 poena.

"Imali smo igrača koji je bio veoma raspoložen, ali sam morao da ga držim na klupi zbog ličnih grešaka. Stali smo u napadu, ali nije bio problem samo početak treće četvrtine, nego i njen kraj", dodao je Žakelj.

Nije blistala Budućnost, a posebno noć nisu imali centri...

"Visoki igrači nisu bili na nivou, ali mislim da nisu ni drugi. Svako može da ima loš dan, ali kod nekih igrača me brinu pristup i ponašanje. To su stvari koje moramo da riješimo", istakao je slovenački stručnjak.

Judoka Azubuike, koji je trebalo da bude veliko pojačanje ispod reketa, ni ovog puta nije ulazio u igru.

"Imam tri visoka igrača, igram više sa ovom dvojicom, a da li ćemo se rastati sa Azubuikeom to je stvar našeg kluba, za sada nismo pričali o tome. Tu je, trenira i sa nama je", zaključio je Žakelj.

A, u trenucima kada se Budućnost "raspala" do izražaja je došla odbrana Dejana Radonjića, nekadašnjeg igrača i trenera "plavo-bijelih", sada šefa struke Bahčešehira.

"Kakav je osjećaj vratiti se u 'Moraču'? Sjajan... Danas", rekao je Radonjić, koji je za razliku od nekih ranijih gostovanja sada dočekan aplauzima sa tribina naše najveće dvorane.

Nije želiio da komentariše dešavalo od ranije.

"Ponekad je bilo malo drugačije, ali ne bih o tome. Danas je bilo stvarno lijepo, a ne pričam o pobjedi nego o nekim drugim stvarima. Bilo je situacija koje nisam komentarisao, niti želim da pričam o tome. Nema ni potrebe", dodao je Radonjić.

Bonus video: