Poraz Partizana, Virtus u Beogradu ostvario prvu pobjedu nakon četiri poraza u Evroligi

Italijani slavili u neizvjesnoj završnici - 70:69

1893 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Beta
Foto: Beta

Košarkaši Partizana izgubili su večeras na svom terenu u Beogradu od Virtusa 69:70 (20:15, 17:17, 24:25, 8:13), u utakmici petog kola Evrolige.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Tajrik Džons sa 20 poena, uz šest skokova i pet ukradenih lopti. Ife Lundberg postigao je 14 poena, kapiten Vanja Marinković 10, Sterling Braun osam, a Karlik Džons šest poena.

Italijansku ekipu predvodio je Vil Klajburn sa 27 poena, Ajzea Kordinije dodao je 12 poena uz 10 skokova, a Metju Morgan 10 poena.

Tim Željka Obradovića bio je u vođstvu tokom većeg dijela meča, Italijani su zaostatak držali na ispod 10 poena razlike, a onda u u posljednjoj četvrtini uspjeli da priđu i preokrenu u u neizvjesnoj završnici.

Trojkom Lundberga minut i 50 sekundi prije kraja "crno-bijeli" su poveli za 68:66.

Domaći su u narednom napadu dobro odigrali odbranu, ali je ponovo Virtus bio bolji u skoku i obezbijedio novi napad poslije kojeg je Klajburn izjednačio.

Lundberg je zatim pogodio jedno slobodno bacanje, a njegova ekipa je na drugoj strani ponovo odigrala dobru odbranu, ali nije iskoristila novi napad. Virtus je poveo poenima Klajburna 12,5 sekundi prije kraja.

Lundberg nije postigao poene pod košem, Virtus je imao posljednji napad pet sekundi prije kraja, ali je odmah Frenk Nilikina ukrao loptu i šutnuo za tri poena, ali je promašio cijeli koš.

Partizan sada ima dvije pobede i tri poraza, a Virtus je ostvario prvu pobjedu ove sezone u Evroligi.

U šestom kolu 30. oktobra Partizan će dočekati Monako, a Virtus će biti domaćin Bajernu iz Minhena.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: