Tripl-dabl Jokića u porazu Denvera, Dončić predvodio Dalas, Boston upisao drugu pobjedu, Minesota bolja od Sakramenta

Druga noć NBA lige

6094 pregleda 31 reakcija 0 komentar(a)
Jokić u duelu sa Holmgrenom, Foto: Reuters
Jokić u duelu sa Holmgrenom, Foto: Reuters

Košarkaši Oklahome pobijedili su noćas Denver 102:87, u prvoj utakmici nove sezone u NBA ligi za oba kluba.

Oklahomu su predvodili Šej Gildžes-Aleksander sa 28 poena, osam asistencija, sedam skokova i tri blokade i Čet Holmgren sa 25 poena, 14 skokova, pet asistencija i četiri blokade. Aron Vigins pobjedi je doprinio sa 15 poena i šest skokova, a Džejlen Vilijams sa 12 poena.

U ekipi Denvera, aktuelni MVP, srpski centar Nikola Jokić ostvario je tripl-dabl učinak od 16 poena, 13 asistencija i 12 skokova.

Kristijan Braun imao je 16 poena i sedam skokova, Majkl Porter 15 poena i osam skokova, a Aron Gordon 12 poena i devet skokova. Rasel Vestbruk utakmicu je završio sa šest poena, pet skokova i pet asistencija.

Obje ekipe su prošlu sezonu završili istim skorom od po 57 pobjeda i 25 poraza, a Oklahoma je bila prvi nosilac u Zapadnoj konferenciji u plej-ofu.

Oklahoma je počela sezonu kao najmlađa ekipa u ligi uz prosječnu starost igrača od 24 godine i 148 dana.

Aktuelni šampion Boston pobijedio je Vašington 122:102 i ostvario petu uzastopnu pobjedu u međusobnim duelima. U ekipi Seltiksa najefikasniji su bili Džejlen Braun sa 27 poena uz osam skokova i Džejson Tejtum sa 25 poena uz 11 skokova.

Derik Vajt dodao je 19 poena i po četiri skoka i asistencije, a Pejton Pričard 15 poena. Tejtum nije igrao u posljednjoj četvrtini, a Braun i Vajt su iz igre izašli poslije dva minuta posljednje dionice u timu Bostona, koji je ostvario i drugu pobjedu na početku sezone.

U ekipi Vašingtona najefikasniji je bio Džordan Pul sa 26 poena, od kojih je 20 postigao u prvom poluvremenu, Jonas Valančijunas dodao je 18, a Kajl Kuzma 12 poena.

Košarkaši Dalasa pobijedili su San Antonio 120:109. Luka Dončić predvodio je aktuelne šampione Zapadne konferencije sa 28 poena, 10 skokova i osam asistencija, a Klej Tompson postigao je 22 poena i postavio rekord franšize od šest trojki na debiju za Dalas.

Tompson je dobro počeo sezonu u odnosu na završetak prošle sezone, kad je promašio svih 10 šuteva u posljednjoj utakmici u kojoj je Golden Stejt izgubio u plej-inu u aprilu, a noćas je pogodio prva dva šuta.

Pobjedi Dalasa doprinijeli su Derik Lajvli sa 15 poena, 11 skokova i šest asistencija, Kajri Irving sa 15 poena i Džejden Hardi i Pi Džej Vašington sa po 11.

U ekipi San Antonija Džulijan Šampanj postigao je 18 poena uz sedam skokova, 18 poena imao je i Džeremi Sohan, a Viktor Vembanjama 17 poena i osam skokova. Kris Pol je na debiju za San Antonio postigao tri poena uz osam asistencija i sedam skokova.

Košarkaši Minesote pobijedili su Sakramento 117:115 poenima Entonija Edvardsa sa linije za slobodna bacanja dvije sekunde prije kraja. Edvards je utakmicu završio sa 32 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a Džulijus Rendl postigao je 33 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Naz Rid dodao je 19 poena i 13 skokova, a Rudi Gober tri poena i 13 skokova.

U poraženom timu najefikasniji su bili Demar Derozan sa 26 poena uz osam skokova, Domantas Sabonis sa 24 poena uz osam skokova i Kigan Marej sa 23 poena i 11 skokova.

Bonus video: