Žakelj: Bili smo uspavani u prvoj četvrtini, a onda smo počeli da igramo bolju odbranu...

"To je Budućnost, pritisak rezultata je veliki, ali s druge strane mislim da je to i pozitivno, jer moraš da naučiš da radiš i pod pritiskom. Tako čovjek samo može da napreduje... Imam podršku Uprave i predsjednika i mislim da nam svima zajedno sve ide dobro", rekao je slovenačkim novinarima trener "plavo-bijelih" nakon pobjede nad Cedevita Olimpijom (91:71)

3033 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj tokom meča u Ljubljani, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Žakelj tokom meča u Ljubljani, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Budućnost Voli se nakon dva poraza na sjajan način vratila pobjedama - crnogorski prvak u Ljubljani je savladao Cedevita Olimpiju (91:71), jednog od timova koji cilja visok plasman.

Osim prve četvrtine kada je ekipa Andreja Žakelja dva puta imala minus deset, sve ostalo je bilo praktično perfektno.

"Bila su to dva različa poluvremena - u prvoj četvrtini smo bili uspavani, 'mrtvi', bez energije i Cedevita Olimpija je to iskoristila", rekao je Žakelj na pres konferenciji.

U nastavku je sve bilo lakše...

"Mislim da smo nakon toga počeli da igramo bolje u odbrani, a u drugom poluvremenu smo kontrolisali i skok, pa smo rezultat sigurno čuvali do kraja utakmice", dodao je trener Budućnosti.

Domaće novinare zanimalo je da li slovenački stručnjak osjeća pritisak u Podgorici...

"To je Budućnost, pritisak rezultata je veliki, ali s druge strane mislim da je to i pozitivno, jer moraš da naučiš da radiš i pod pritiskom. Tako čovjek samo može da napreduje... Imam podršku Uprave i predsjednika i mislim da nam svima zajedno sve ide dobro", zaključio je Žakelj.

Bonus video: