Pavićević: Budite sigurni da će Mornar i naredne sezone igrati ABA ligu

Barani večeras u 6. kolu izgubili u Subotici od Spartaka 85:64

2926 pregleda 0 komentar(a)
Pavićević sa saradnicima, Foto: Spartak/Mirjam Jegic Patarcic
Pavićević sa saradnicima, Foto: Spartak/Mirjam Jegic Patarcic

Nakon šest kola u AdmiralBet ABA ligi Mornar je još bez pobjede, nakon što je večeras u Subotici izgubio od Spartaka 85:64.

Mornar je večeras prilično lako izgubio, već u prvom poluvremenu je imao 19 poena minusa, pa nije mogao da ugrozi rivala.

“Čestitam Spartaku povratak u elitno društvo i zasluženu pobjedu. Uvijek je bilo zadovoljstvo ovdje igrati. Uvijek smo se osjećali prijatno, dobrodošlica je bila prava, sportska i vidim da se ništa nije promijenilo, čak je i otišlo na veći nivo. Od sveg srca želim Spartaku puno uspjeha", rekao je na startu obraćanja trener Mornara Mihailo Pavićević.

Pavićević je potom analizirao utakmicu.

"Dvije ekipe sa različitim pristupom na terenu - neshvatljivo je da na ovom nivou uđemo ovako mekano u utakmicu. Nismo bili spremni da odgovorimo na čvrstinu u odbrani, pa je nastala konfuzija u napadu. Potvrda mojih riječi je 13 izgubljenih lopti, kao i 18 ofanzivnih skokova Spartaka, dozvolili smo im 31 napad više. Sve govori o čvrstini, želji, volji da se igra jedna dobra odbrana", kazao je Pavićević.

Pavićević je poručio da će pokušati da dovede i pojačanja.

"Pokušavam da budem realan, da u sprintu probamo da se uigramo, ali tu ima jedan objektivan problem. Vrlo mali broj igrača je igrao košarku na ovom nivou. Možda ja tražim od njih nešto što je pitanje da li oni mogu da sprovedu. Od prvog dana pokušavam da ih dobronamjerno upozorim da moraju da se priviknu na ovaj nivo igre, ali dobar broj igrača nije svjestan nivoa ABA lige. Probaćemo da otklonimo nedostatke, neće biti lako, ali nema predaje. Evidentno je da nam u sastavu fali igrača. Ako budemo u mogućnosti da dovedemo nekoga, to ćemo i uraditi, da budemo što bolji u nastavku. Budite sigurni Mornar će igrati ABA ligu i sljedeće sezone” zaključio je Pavićević.

Bonus video: