Mijović zadovoljan pobjedom, pohvalio Grbovića i zahvalio Nikoliću

SC Derbi u 6. kolu AdmiralBet ABA lige savladao FMP

4336 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Velika borba u „Morači” je završena pobjedom košarkaša SC Derbija - u 6. kolu AdmiralBet ABA lige savladan je FMP 82:76.

„Bio je jako težak meč, kao što smo i očekivali s obzirom na to da je FMP fizički izuzetna ekipa, sa „sajzom” u spoljnjoj liniji. Pobjede kroz ovakve utakmice mnogo znače mladoj ekipi, dobija na samopouzdanju i iskustvu”, rekao je trener Petar Mijović.

Andrija Grbović je bio jedan od najboljih u pobjedničkom timu.

„U ovakvoj selekciji, gdje nemamo dominantne igrače na nekim pozicijama, najbitnije je da smo tim i svaka pobjeda do sada je „izbacila” nekog pojedinca. Grbović je bio odličan, ne samo u šutu - koji je njegovo glavno oružje - nego i nekim drugim stvarima. Nadam se da će da zadrži taj standard, jer je važan šraf za nas”, dodao je Mijović.

SC Derbi pet minuta nije primio koš, serijom 13:0 je poveo 68:63, ali je potom dozvolio „panterima” da preokrenu...

„Nismo paničili kada smo dozvolili rivalu da se vrati. Mirno smo reagovali i podigli intenzitet odbrane, što nam je donijelo dva kontranapada. Bili smo ozbiljni i čvrsti, a to protiv FMP-a nije lako, jer je u pitanju ekipa koja je vjerovatno najbliža timovima iz vrha tabele”, poručio je Mijović.

A onda je pohvalio Zorana Nikolića:

„Nikolić je i pored ozbiljne povrede od prije nekoliko dana igrao pod blokadom i to govori o timskom duhu koji imamo i koji gradimo. Želim da mu se javno zahvalim”, zaključio je Mijović.

Bonus video: