Počinje raplet - ko će izbjeći Zvezdu u plej-ofu

Tim iz Skoplja je u devetom kolu nanio senzacionalni, prvi poraz „plavima“ ove sezone, nakon koga je Vlado Šćepanović podnio ostavku, a naslijedio ga Ilijas Zuros
2 komentar(a)
Džej Ar Rejnolds, Foto: Savo Prelević
Džej Ar Rejnolds, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2017. 18:30h

Pobjedom nad Cibonom u Zagrebu, u ponedjeljak, Budućnost Voli je prebrinula brige oko plasmana u plej-of ABA lige, a do kraja regularnog dijela sezone pokušaće da „uhvati“ bolju poziciju od četvrte, koja donosi duele sa Crvenom zvezdom.

Do pomaka sa četvrtog mjesta vodi, najvjerovatnije, samo maksimalan učinak u preostalih pet kola.

Prva u nizu utakmica koje bi morale da se dobiju je u subotu (19 sati), kada u Moraču dolazi Karpoš.

“Ne razmišljamo o plej-ofu. Sada mislimo samo na Karpoš, to je opasan tim”, kazao je Džej Ar Rejnolds.

Tim iz Skoplja je u devetom kolu nanio senzacionalni, prvi poraz „plavima“ ove sezone, nakon koga je Vlado Šćepanović podnio ostavku, a naslijedio ga Ilijas Zuros.

I taj poraz, kao i podatak da je makedonski tim vezao četiri pobjede pred dolazak u „Moraču“ govori da Budućnost, ni na papiru, neće imati „šetnju“ do pobjede.

“Biće to težak meč. Mnogi ne razumiju težinu ove utakmice. Karpoš je tim koji igra dobro u posljednje vrijeme, a teško se braniti od ekipe, koja širi igru i šutira s polja. Moramo prići maksimalno ozbiljno ovoj utakmici, moramo biti čvrsti, stabilni, jer imamo dosta oscilacija. To se vidjelo u meču sa Cibonom”, kazao je Zuros.

“Karpoš je iskusan tim, igraju dobro u posljednje vrijeme. Iznenadio nas je na domaćem terenu i moramo da budemo koncentrisani od starta utakmice, borbeni, agresivni u odbrani“, ističe Rejnolds.

Boris Savović se vraća u tim, što je dobra vijest za Zurosa, ali je trener Budućnosti na posljednjih nekoliko utakmica dobio novog aduta, mlaog Aleksu Ilića, koji ima sve veću minutažu i sve bolji učinak.

“Ilić je pokazao veliki napredak. Dobio je minute, trenira dobro i mora da nastavi tako. I ostali igrači su se popravili, Popović, Nikolić, Vranješ, moraju da nastave tako da rade”, istakao je Zuros.

Bonus video: